Notícia

Jornada de treball de l’equip educadores llars municipals d’infants

02 de octubre de 2017

L’Escorxador de Vilafranca va acollir una jornada de treball del personal educador de les llars municipals d’infants de Vilafranca del Penedès. Aquesta jornada es va organitzar per afavorir un espai de trobada i reflexió del conjunt  d’educadores –un total de 40- que treballen a les quatre llars d’infants de titularitat municipal –Sol Solet, Lola Anglada, l’Enxaneta i el Parquet- on hi ha escolaritzats un total de 320 infants.
La jornada es va iniciar a les nou del matí amb una dinàmica de grup que tenia per objectiu cohesionar l’equip i enfortir els sentiment de pertinença a l’organització.  
A continuació, la regidora d’Ensenyament, Meritxell Montserrat, va destacar la importància de l’etapa d’educació infantil de 0-3 anys, tant pel que fa a l’atenció integral que reben els infants com als aspectes de suport a la tasca educativa de les famílies. També va voler reconèixer l’esforç de les educadores per plantejar-se nous reptes i estar constantment reflexionat sobre la pràctica educativa. En aquest mateix sentit, la regidora va manifestar el seu compromís en l’impuls de la formació dels equips, en la línia del que s’ha vingut fent en els darrers amb els assessoraments en centre sobre temàtiques com la pedagogia sistèmica o el treball per ambients d’aprenentatge.
Un cop finalitzada la intervenció de la regidora, les directores de les llars van ser les encarregades de conduir una dinàmica en la que es va poder veure i reflexionar sobre l’evolució de les llars i de les diferents metodologies de treball en la darrera dècada.  Aquesta part es va il•lustrar amb imatges on es van poder veure situacions del dia a dia de les llars (joc, descans, àpats, etc...) i com aquestes han anat canviant al llarg dels any.  Hi va haver intervencions d’educadores que també van voler fer les seves aportacions. Es va concloure que la metodologia dels ambients d’aprenentatge, en la qual el personal educador de les llars d’infants s’ha estat formant, dona molta importància a l’espai i a l’ambient, el qual és considerat com un agent educador que motiva i convida a crear i a descobrir. 
La jornada es va cloure amb la xerrada “Netejar la mirada per innovar” a càrrec de Maria Batet, mare, entrenadora d’emprenedors i entusiasta de la docència –tal i com a ella li agrada definir-se-. La seva intervenció va anar orientada a demostrar que qualsevol procés d’innovació comença per l’entusiasme de les persones que l’impulsen. També va encoratjar a tenir confiança en les pròpies possibilitats creatives  i a activar una mirada curiosa disposada a captar detalls.
La valoració que es fa d’aquesta sessió intensiva de treball d’inici de curs és molt satisfactòria i de ben segur que donarà peu a noves trobades similars.

Documents relacionats