Notícia

La cursa 10k de Vilafranca tanca la darrera edició amb nous rècords

01 de febrer de 2016

Vilafranca va acollir diumenge una nova edició de la cursa 10K. La participació ha estat rècord amb un total de 2.016 atletes inscrits, dels quals van completar la cursa 1.746, 282 més que l'any passat.
La cursa començava a les 11 de matí, amb bona temperatura i un pilar de cinc dels Castellers de Vilafranca acompanyant la sortida, a càrrec de la regidora d'Esports, Anna Doblas. La regidora destacava la gran participació registrada i les novetats introduïdes en la darrera edició: “estem molt contents, perquè tot ha funcionat perfecte, amb molt bona acollida dels nous serveis que s'oferien als corredors, com l'acollida d'infants, la música al llarg del recorregut o l'homologació per part de la cursa per la Federació Catalana d'Atletisme”. L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que també va participar com atleta a la cursa, afegia que “en un moment amb tanta programació de curses, la 10K cada dia té més èxit. L'important és que sapiguem administrar aquest èxit per garantir la peculiaritat d'aquest circuït, apreciat per l'entorn on discorre i per la rapidesa que permet”. Regull afegia que sempre s'ha de treballar per millorar i apuntava l'impuls de la cursa també com a element turístic.

La classificació
La cursa d'atletes masculina va ser molt competitiva, però va ser Ibra Chakir, atleta de Vilafranca que pertany al FC Barcelona, qui aconseguia el triomf de la prova amb un temps de 30'15, rebaixant el rècord en 40seg. En segon lloc, amb 6 segons més, es classificava el seu company de club Ibrahim Ezzaydouni. El tercer lloc va ser per Víctor Puyuelo amb 31'01; el quart classificat, Josep Arnal amb 31'16 i el cinquè, l'atleta australià Neil Berry, amb 31'31.
En dones, Hasna Bahom del FC Barcelona va liderar la cursa i va aconseguir batre el rècord que tenia ella mateixa. Va arribar amb un temps de 35'20, rebaixant en 28seg la marca anterior. El segon lloc va ser per a l'atleta d'Etipoia Degitu Jebesa, amb un crono de 37'33, i la tercera posició per Laura Garciarena, amb 37'57. La quarta classficada ha estat la vilafranquina Sara Loher, amb 38'39, i la cinquena, Laura Vilchez amb 39'16.
En el podi masculí d'atletes locals: Ibra Chakir amb 30'15, nou record comarcal en 10k en ruta; Manuel Torres amb 33'38, i Jordi Gómez amb 35'22. I en l'apartat femení: Jackelin Gómez amb 39'17, Eva Inglada amb 41'32 i Marta Amat amb 45'35.
Per clubs, tant en categoria masculina com femenina va guanyar l'equip Bikila de Tarragona.
Els premiats com a millors Castellers de Vilafranca van ser Josep Anton Turdiu amb 39'16 i Carme Ballesteros amb 40'55.
Cal destacar la participació del veterà atleta Domingo Catalán, que actualment, per qüestions de salut està retirat de l'activitat atlètica i només participa a la 10K de Vilafranca. Catalán es mostrava satisfet del resultat obtingut: “no estic en molt bona forma, però acabo content. No puc córrer per indicació mèdica, però a Vilafranca tinc molts amics i no me la puc perdre. Estic molt content amb el temps que he fet, per sota de l'hora.”