L’actriu Marta Millà serà la protagonista, aquest divendres al Claustre de Sant Francesc amb l’espectacle poètic i musical "Mahabbat: la ciència de l’amor"

L’actriu Marta Millà serà la protagonista, aquest divendres al Claustre de Sant Francesc amb l’espectacle poètic i musical "Mahabbat: la ciència de l’amor"

10 de juliol de 2017

Continuant amb la programació del cicle Paraules al Claustre i + que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, aquest divendres tindrem l’oportunitat d’escoltar la poesia i la música sufí  que parla de l’amor en el seu sentit més ample. Mahabbat: la ciència de l’amor és una proposta escènica de l’actriu Marta Millà que en aquesta ocasió s’acompanyarà dels músics Pedro Burruzo (guitarra espanyola, veu i tambors) i Wafir S. Gibril (llaüd, violí, percussions i flauta).
Poetes com Rumi, Ibn Arabí, Attar i Hal.lag ens transporten a un món on l’amor terrenal i l’amor espiritual es fusionen en un anhel comú: És l’amor de l’enamorat, l’amor exaltat que ens empeny a oblidar-nos de nosaltres mateixos a través de la unió amb l’altre. La poesia Sufí
ens parla d’aquest l’anhel d’unitat. Un únic batec, més enllà de la forma i a través de l’amor, del cor i de la joia de viure.
Marta Millà és actriu, terapeuta Gestàltica i Coach d’actors i actrius. Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona el 1987, va completar la meva formació amb diversos cursos de postgrau amb els mestres Carol Rossenfeld (escola de Hutta Hagen) i John Strasberg (Actor’s studio). Filla de la prestigiosa llibreria Millà de teatre de Barcelona,  va començar la meva carrera d’actriu al teatre Condal de Barcelona amb l’espectacle juvenil Tira’t de la Moto l’any 1987 sota la direcció de T. Vilardell i M. Casamayor. A la televisió m’estreno amb el dramàtic de La granja – primer dramàtic de TV3 l’any 1990.
Al teatre ha treballat sota la direcció d’Adolfo Marsillach a L’auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol -inaugurant el Teatre Nacional de Catalunya l’any 1997. També ha treballat amb Josep M. Flotats al teatre Poliorama a l’obra A la glorieta de Jane Bowles; amb Joan Ollé al teatre Nacional, a l’obra de Lluïsa Cunille, Apocalipsis; amb Joan Lluís Bozzo al teatre Poliorama a El Llibertí l’any 2007; amb Calixto Bieito a l’ espectàcle Tres dones de Silvia Plath;amb Ramón Simó a Les Escorxadores al mercat de les flors; amb Paco Mir al Teatre Condal a Políticament incorrecte, entre moltes d’altres. La darrera obra en la que he participat ha estat al teatre Borras amb “Absurds i Singulars” d’Alan Ayckbourn sota la direcció de Joan Peris, l’any 2015-2016.
A la televisió ha treballat en nombroses sèries dramàtiques com Secrets de família, Plats Bruts, Psico-exprés, Temps de silenci, Estació d’enllaç, La Lloll, Ventdelplà, Sagrada Família i Gran Nord.
Al cine he treballat amb Francesc Bellmunt a Rateta,rateta; amb Paco Betriu a Un dia volveré; amb Jesús Font a El dia que trafiqué con mujeres;amb Silvia Quer a La otra ciudad; i amb Ventura Pons a Mil Cretins.
En el camp de la direcció ha treballat com ajudant de direcció a l’espectacle Full Monty  amb Mario Gas i a  El llibertí amb Joan Lluís Bozzo.
Ha dirigit l’espectacle de poesia Ryokan – poeta i monjo Zen japonès del segle XVII- estrenat al Festival de Poesia de Barcelona l’any 2006; l’espectacle Mahabbat– de poesia Sufí- estrenat al Festival de Poesia de Barcelona l’any 2010 i Contes Zen, contes per despertar, que des de l’any 2006 es representa arreu de Catalunya.
L’espectacle tindrà lloc a les 9 del vespre. L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat, per la qual cosa es recomana la màxima puntualitat.