L’equip de govern fa un balanç “molt positiu” de la primera meitat del mandat actual i destaca que s’ha complert un 80% de l’acord de govern

L’equip de govern fa un balanç “molt positiu” de la primera meitat del mandat actual i destaca que s’ha complert un 80% de l’acord de govern

30 de maig de 2017

Pere Regull: “El pacte de govern funciona a la perfecció i manté una línia clara i l’estabilitat que Vilafranca necessita”.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el 1r tinent d’alcalde, Francisco Romero, han fet balanç aquest dilluns dels dos primer anys de mandat del govern actual, acompanyats de la totalitat de regidors i regidores que conformen l’equip de govern municipal.
Pere Regull va qualificar el balanç de “molt positiu. Això no és ser triomfalista sinó realista. Fent recompte de la tasca feta fins ara, hem quedat sorpresos. L’índex de compliment de l’acord de govern està en el 80% en l’equador de mandat”. L’alcalde ha dit que en el 20% restant, la majoria són temes que no depenen exclusivament de l’Ajuntament, altres estan en fase inicial i altres s’explicaran més enllà del mandat.
Per l’alcalde, el pacte de govern funciona “a la perfecció. Anem a una i les decisions són compartides. No hi ha esquerdes ni escletxes. El govern manté una línia clara i l’estabilitat que necessita Vilafranca”.
Segons Regull, la tasca de l’equip de govern s’ha centrat en quatre àmbits: afrontar la sortida de la crisi, la promoció de la ciutat, el manteniment dels serveis i la qualitat de vida i la defensa del Penedès. Tot això, combinat amb una bona administració i estalvi dels recursos “que ens ha permès tenir fortalesa i estabilitat econòmica”, ha dit l’alcalde.
Per la seva banda, Francisco Romero, ha recordat que l’acord de govern actual es continuació de l’acord signat el 2013 i que va tenir molta repercussió, ja que posteriorment ciutats l’han seguit ciutats com Vilanova, Terrassa, Girona o Mataró. “L’acord és entre dos grups municipals per fer un únic govern. Som les úniques forces polítiques que hem assolit històricament més d’un 15% dels vots en les eleccions municipals. Des de 2013 estem dotant Vilafranca d’estabilitat i de planificació i assegurem amb el pressupost una bona administració i els recursos econòmics i inversions que la ciutat necessita”, ha dit Romero.
Pel 1r tinent d’alcalde, ha destacat que els indicadors socials encara no són els desitjats. “1 de cada 10 vilafranquins és usuari dels serveis d’atenció social i un 20% de la població està en situació de risc. Hem de donar oportunitats a tothom i assegurar la cohesió social en la sortida de la crisi”, ha dit.
Pere Regull ha volgut destacar un seguit d’ítems del balanç de 2 anys. En l’àmbit del benestar social, l’alcalde ha assegurat que “per a un governant el primer que busques és el benestar de tots els ciutadans i ajudar tothom a sortir de la crisi. Vilafranca està entre els 3 primers llocs en els cercles comparatius de la Diputació en despesa social i formació per l’ocupació”. En l’àmbit de la promoció econòmica, Regull ha dit que l’objectiu és que la gent de Vilafranca i les empreses es guanyin la vida i ha destacat que a la ciutat hi ha uns 810 establiments, “pràcticament els mateixos que abans de la crisi”. Pel que fa a qualitat de vida, ha remarcat que aquest mandat Vilafranca arribarà als 120 habitatges socials, es durà a terme la reforma i ampliació de la Casa de la Festa Major, se signen convenis anuals amb 150 entitats, la posta en marxa del nou CAP, el 10% del pressupost que es dedica a temes d’ensenyament o els 3.000 usos diaris a les instal.lacions esportives municipals, entre d’altres.
Capítol a part ha merescut el projecte d’urbanització de la llosa de la via. Per Regull, “en contra dels que volen aturar-ho tot, l’equip de govern volem anar urbanitzat la llosa en la mesura que puguem. No estem fent una obra sofisticada sinó solucionar la divisió i canviar el color de la taca grisa que  teníem. Només queda pendent que ADIF ens digui com quedarà la zona de l’estació i això és un handicap important. Paral.lelament hem de continuar lluitant perquè se’ns cobreixi fins al pont de Moja i perquè Vilafranca pugui tenir connexions ràpides per tren amb Barcelona i Tarragona”.
Finalment, Romero ha afirmat que la majoria de projecte d’inversió superiors als 500.000 euros, previstos en l’acord de govern, estaran adjudicats abans de finals de 2017.