Mestres d’educació infantil de les escoles visiten les llars municipals d’infants

Mestres d’educació infantil de les escoles visiten les llars municipals d’infants

17 de juliol de 2017

Els equips d’educació infantil d’algunes escoles de Vilafranca han visitat les llars municipals d’infants per tal de conèixer com aquestes apliquen la metodologia dels ambients d’aprenentatge. En concret aquest mes de juny, aprofitant que a les escoles ja no hi ha alumnes però les llars segueixen en funcionament, han fet la visita les escoles J. Baltà i Elias, Estalella i Graells, Vedruna-Sant Elies i Sant Josep. Al llarg del curs les llars ja havien rebut la visita de les escoles Mas i Perera i Pau Boada.
Tenint en compte que molts dels nens i nenes que inicien el P3 a les escoles hauran passat abans per les llars, la regidora d’Ensenyament, Meritxell Montserrat, ha considerat interessant convidar personalment les escoles a conèixer de primera mà aquesta experiència que forma part del bagatge dels molts dels seus futurs alumnes. Una dada important és que aproximadament un 43% dels infants de la població infantil de 2-3 anys de la vila són usuaris de les llars municipals d’infants.
La metodologia dels ambients d’aprenentatge, en la qual el personal educador de les llars d’infants s’ha estat formant, dóna molta importància a l’espai i a l’ambient, el qual és considerat com un agent educador que motiva i convida a crear i a descobrir. 
Les visites han estat molt valorades pels equips docents d’ambdues parts, s’ha posat en valor la tasca educativa de les llars d’infants i ha permès un intercanvi directe d’opinions entre professionals dels diferents nivells de l’etapa d’educació infantil.

Documents relacionats