Pere Regull: “Amb el Vijazz hem d’evitar caure en una massificació que pugui comportat una pèrdua de qualitat”

Pere Regull: “Amb el Vijazz hem d’evitar caure en una massificació que pugui comportat una pèrdua de qualitat”

25 de juliol de 2017

55.000 visitants i més de 1.800 places venudes, en els tastos i maridatges confirmen l’èxit de l’11a edició del Vijazz Penedès.

Ahir matí, l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel president de Tastavins Penedès, Joan Tarrada, i el director artístic del Vijazz, Pere Pons, va fer balanç de la passada edició del festival Vijazz Penedès que va tenir lloc a Vilafranca els dies 7, 8 i 9 de juliol.
Joan Tarrada va qualificar el festival d’enguany com a “genial i espectacular. Des de fora sembla que el festival es fa sol però hi ha molta gent que hi treballa. Que això ho pugui tirar endavant una entitat sense ànim de lucre com Tastavins Penedès durant 11 anys seguits, té molt de mèrit”, va dir el seu president. “Hi ha molts festivals a Catalunya, en què el seu objectiu és econòmic. El nostre és promocionar el Penedès i el seu producte: el vins i els caves”, afirmava Tarrada.
Pel que fa a les xifres, el president dels Tastavins va destacar l’increment d’uns 5.000 visitants, arribant fins als 55.000; el fet que 1 de cada 4 visitants és estranger; l’augment d’un 8% en la venda de tiquets degustació; les més de 1.800 places per als tastos i maridatges, amb un augment del 50%; i la primera edició del premi Cuinetes del Vijazz, en què hi van participar 15 persones.
Com a reptes per a l’any vinent, Tarrada va explicar que s’està treballant amb l’Ajuntament per buscar un nou espai de concerts i maridatges al centre per esponjar i diversificar el públic i apropar-se més a la gent jove; i que les escoles de jazz de la vegueria puguin participar-hi.
En l’àmbit musical, el director artístic del Vijazz, Pere Pons, va qualificar el Vijazz com un “miracle que és realitat gràcies a tots els agents implicats. És el llaç perfecte entre els vins i el jazz”. A nivell artístic, Pons ha dit que el repte és “que la gent que vingui s’hi quedi i tingui ganes de repetir. L’objectiu és que la gent que no el coneix tasti el jazz i s’hi aficioni i que els entesos també estiguin contents”.Segons el seu director artístic, el Vijazz situa Vilafranca en el mapa a nivell mundial. “Els artistes no obliden el seu pas pel Vijazz”.
Per la seva banda, l’Alcalde Pere Regull va destacar que el Vijazz és un exemple d’èxit de la col.laboració públicoprivada. “S’han acabat els temps en què l’administració pública es feia càrrec de tot. No és bo ni econòmicament ni qualitativament. És millor si ho tira endavant la gent que té il.lusió, ganes i implicació i l’administració és al costat per donar-hi suport”, va afirmar.
L’Alcalde també va alertar sobre una hipotètica massificació. “Amb el Vijazz hem d’evitar caure en una massificació que pugui comportat una pèrdua de qualitat. Els números i les xifres no ho són tot. La gent ha de poder gaudir de la festa i la qualitat en tots els sentits s’ha de preservar”, va remarcar Regull. De cara a l’any vinent i sobre el nou espai per a concerts, l’Alcalde va dir que s’estudiarà algun espai que ajudi a oxigenar la resta d’espais.