Pere Regull: “Convido tothom a visitar el Penedès coincidint amb el Vijazz"

Pere Regull: “Convido tothom a visitar el Penedès coincidint amb el Vijazz"

18 de maig de 2017

L'11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès - 7, 8 i 9 de juliol a Vilafranca del Penedès- comptarà enguany amb quatre caps de cartell de talla indiscutible que actuaran a l'escenari de la plaça de Jaume I. Així ho han anunciat Pere Pons, director artístic del Banc Sabadell Vijazz Penedès; Joan Tarrada, president de Tastavins Penedès; Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, i Lluís Buil, sots-director general i director territorial Catalunya del Banc Sabadell, a la roda de premsa de presentació del Festival. En la seva intervenció l'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, convidava tothom a visitar el Penedès coincidint amb l'esdeveniment: "Us garantim paisatge, bona música, gastronomia, grans vins; uns dies de calor, color, alegria i vida. Veniu a desconnectar al Penedès", concloïa l'Alcalde. 

Seguint amb l'afany de portar al Penedès els artistes de jazz més destacats del panorama internacional, aquest any els espectadors del Banc Sabadell Vijazz Penedès podran ser testimonis de l'actuació de la gran Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l'actualitat. El conjunt format per Vincent Herring, Jon Faddis, Jeremy Pelt, Eric Alexander, James Carter i Steve Turre serà l'encarregat d'inaugurar el Festival divendres 7 de juliol amb l'espectacle Jazz – The Story. Celebrating 100 years of jazz recording

El dissabte 8 de juliol podrem gaudir del gran trompetista Christian Scott aTunde Adjuah, que fa conviure els registres clàssics del gènere amb les sonoritats del hip hop i les seves derivades més urbanes i elèctriques. 

I el mateix dissabte, tancarà la jornada The JB's James Brown Original Band. Tretze músics sota la direcció del trombonista Tyrone Jefferson, un dels artífexs de l'espectacular so de la banda de soul i funk més brillant del món, oferiran el repertori íntegre dels concerts de James Brown, el padrí del funk 

Els espectadors podran gaudir d'aquests quatre concerts de manera gratuïta. 

Pel que fa als artistes nacionals de l'11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès, continuen mantenint el gran nivell assolit en els darrers anys i constaten la bona forma dels músics de jazz del país. Dins el cicle de concerts solidaris Elles i el Jazz a l'Espai Cava (Claustre de Sant Francesc), Joan Chamorro presentarà La màgia de la veu, acompanyat d'Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Èlia Bastida i Abril Saurí. A més, el públic del Banc Sabadell Vijazz Penedès també podrà gaudir de les actuacions de Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio i de Mayte Alguacil. Una part dels beneficis del cicle Elles i el Jazz aniran destinats a l'Associació Ginesta Vilafranca, per la lluita contra el càncer de mama. 

Fira de vins i caves 
A la ja tradicional Fira de vins i caves hi participaran més de 40 cellers de la DO Penedès i de la DO Cava que oferiran els seus millors productes. Tota la proposta de tasts estarà maridada. No provarem cap referència de vi ni de cava que no estigui acompanyada d'algun producte de qualitat per intensificar els seus sabors. Els 26 tastos i maridatges tindran lloc a la Sala de Tast Ametller Origen i a la Sala de Tast TR3SC, a la Rambla de Sant Francesc. 

Les entrades dels tasts ja estan a la venda i es poden adquirir a la pàgina web fins a exhaurir places.