Notícia

Pere Regull: “Per Vilafranca, apostar pels premis Vinari és apostar per l’ànima del Penedès: la vinya i el vi”.

22 de maig de 2018



• La sisena edició dels Premis Vinari supera per primera vegada els 900 vins participants i arriba als 250 cellers
• El concurs que premia els millors vins catalans ha presentat l’edició del 2018 a Vilafranca, coincidint amb la primera jornada de tast
• La gala de lliurament de Premis es farà de nou a l’Auditori de Vilafranca del Penedès el divendres 5 d’octubre
Els Premis Vinari dels vins catalans van presentar ahir la seva sisena edició a l’edifici Àgora de Vilafranca del Penedès, amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, del director general de l’INCAVI, Salvador Puig, i de la directora dels premis, Eva Vicens. L’edició d’enguany ha superat per primera vegada la xifra de 900 vins participants i ha arribat als 250 cellers catalans, cosa que demostra la consolidació del concurs que anualment posa de manifest l’excel•lència del sector vitivinícola català i la riquesa d’elaboracions que es fan de punta a punta del país. L’acte de presentació ha tingut lloc durant la primera jornada de tasts que, a diferència de l’any passat, es realitzen a la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i es fan concentrats en una mateixa setmana. Es tracta de quatre tasts preliminars a cegues en què el jurat només sap l’anyada i la categoria dels vins i els avalua en funció de l’aspecte visual, olfactiu i gustatiu. Les properes sessions de tast es faran dimecres 23, dijous 24 i divendres 25 de maig, on una seixantena d’experts del món del vi decidirà quins són els millors vins catalans de l’any en una primera fase.
La gala de lliurament dels Premis es farà de nou a l’Auditori de Vilafranca el vespre del divendres 5 d’octubre, on s’anunciaran els millors classificats en 12 categories de vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços. D’altra banda, es lliurarà el Premi Nissan al Millor projecte ecològic, el Premi al millor vi escumós, el Premi AGBAR a la millor etiqueta i el Gran Vinari d’Or en reconeixement al vi més ben valorat de totes les categories.
Durant l’acte de presentació, Eva Vicens, directora dels Premis Vinari, es va mostrar contenta pel fet que les xifres de participació vagin creixent any rere any, però sobretot perquè “el concurs té cada cop més acceptació entre el sector i ha esdevingut un referent per al consumidor, que confia en el segell Vinari a l’hora d'apropar-se als vins catalans”. Vicens té clar que haver retransmès la Gala del 2017 en directe pel Canal 33 hi ha contribuït en gran mesura, i ha avançat que enguany també es podrà veure la nit dels vins catalans per televisió: “Poder apropar els vins catalans al consumidor final és i ha estat sempre el nostre gran objectiu, per això tenir un any més com aliada la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i poder emetre els Premis en directe és una fantàstica notícia”.
Salvador Puig, director general de l’INCAVI, es va congratular per una nova edició d’un concurs absolutament consolidat i reconegut per part dels amants del vi i dels consumidors catalans: “S’ha aconseguit que una part important dels cellers i les 12 DO de Catalunya s’hagin fet seu el concurs. Premis Vinari és el concurs de referència dels vins d’aquí, enfocat al ciutadà català, i que segur que està contribuint a la millora del coneixement i a l’augment del consum dels vins de casa nostra a Catalunya”.
Pere Regull, alcalde de Vilafranca, va afirmar que “és un honor per Vilafranca continuar acollint la gran festa dels Premis Vinari i poder seguir exercint de capital del vi català. Ja fa 6 anys, en plena crisi, vam apostar pels premis Vinari quan era difícil invertir econòmicament en qualsevol projecte. Ho vam fer perquè, per Vilafranca, apostar per aquests premis és apostar per l’ànima del Penedès: la vinya i el vi. Han estat 6 anys d’èxit i hem de continuar ajudant aquest sector perquè forma part de la nostra identitat”.
Per la seva banda, Joan Manel Montfort va destacar que amb els premis Vinari s’han complert tres objectius: “prestigiar els premis i prendre consciencia del nostre producte; donar més relleu al nostre producte, a la nostra terra, assolint un gran reconeixement; i aconseguir que el sector hi hagi apostat des de la primera edició”.
 

Documents relacionats