Notícia

Primera trobada del procés participatiu sobre la reforma horària

20 de octubre de 2016

Aquest dimarts va tenir lloc al Casal de la Gent Gran del carrer Peguera la primera trobada del procés participatiu sobre la reforma horària. La finalitat d’aquest procés és informar la ciutadania sobre els principals aspectes de la reforma horària, debatre els reptes i oportunitats que presenta, i recollir les seves aportacions per a millorar al Pacte Nacional per a la Reforma Horària que s’està elaborant. El Pacte Nacional és un acord que pretén replantejar l’organització horària en tots els àmbits de la societat i de l’economia de Catalunya per racionalitzar progressivament els horaris quotidians.
Va presentar l'acte el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació,  Joan Manel Montfort, explicant que l’Ajuntament de Vilafranca es va adherir, com molts municipis a la Reforma horària a través d’una moció al ple, i la Unió Empresarial del Penedès, juntament amb les tres associacions de comerciants Centre Vila, Comerç Espirall i Associació de Comerciant de la Girada, ja van fer possible l’any passat que Vilafranca fos Capital Catalana dels Horaris Europeus per un dia.
La conferència informativa va anar a càrrec de Fabián Mohedano, membre de l’associació Iniciativa per a la Reforma Horària. Va explicar amb un recorregut històric, que l’horari del nostre país, continua diferenciant-se de la resta d’Europa (i de la resta del món) i va exposar la repercussió que porta en decrement de la salut pública, de la democràcia, de la cohesió, de l’equitat, de l’èxit escolar, de la prevenció i la seguretat en el treball, de la sostenibilitat, de l’equilibri demogràfic, en definitiva, de la humanització del temps de vida quotidiana.
Va cloure l’acte Miquel Medialdea, regidor de Participació i Voluntariat, donant les gracies als assistent i les entitats organitzadores per fer de Vilafranca ciutat pionera. El regidor va posar èmfasi en el procés de la reforma horària com una oportunitat de fomentar la participació ciutadana i voluntariat entre la ciutadania.
La segona sessió que es realitzarà el proper dia 25 a l’Escorxador serà l’espai on es debatrà sobre els eixos en què es basa la reforma: ocupació i empresa; administració; educació, comerç i consum; cultura i oci, i mobilitat. Els tallers de debat estan oberts a tota la població i, especialment, a entitats relacionades amb els àmbits d’Ocupació i Empresa, Educació, Cultura i oci, Comerç i Consum i Mobilitat que són els més interessats en els efectes de l’aplicació d’aquesta reforma. Encara hi ha temps per inscriure’s, participar i aportar en aquesta propera sessió. Les  persones que no puguin assistir a les sessions presencials podran fer aportacions per eixos de debat a través del portal http://participa.gencat.cat, a l’apartat El Govern proposa.
Per més informació sobre les sessions així com el sistema d’inscripció es pot visitar la web  http://participa.gencat.cat/

Documents relacionats