17 artistes de la col·lecció del MACBA a la Sala dels Trinitaris

17 artistes de la col·lecció del MACBA a la Sala dels Trinitaris

09 de gener de 2018L’exposició itinerant Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística de  la Diputació de Barcelona (ODA) organitzada en conveni amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona i en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca s’inaugurarà aquest divendres 12 de gener a les 8 del vespre a la Sala dels Trinitaris i es podrà visitar fins al 18 de febrer. 

Aquesta serà la primera proposta de l’any a la sala municipal destinada a difondre els projectes expositius de les arts visuals contemporànies. En aquesta ocasió, disset artistes d’àmbit internacional i que formen part de la col·lecció permanent del MACBA tindran acollida a la Sala dels Trinitaris amb un ambiciós projecte que inclou obres d’Ignasi Aballí, Vito Acconci, Maja Bajevic, Marcel Broodthaers, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Younès Rahmoun, Tere Recarens, Àngels Ribé, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush.

David Armengol (Barcelona, 1974), n’és el comissari independent que combina la seva pràctica de curador amb altres activitats paral·leles com la gestió cultural i la docència. Especialment interessat en la condició social de l'artista i la funcionalitat o disfuncionalitat de l'art, els seus projectes aborden temàtiques sensibles al contacte amb altres àmbits d'estudi com l'antropologia, la psicologia, la literatura o la música.

L’exposició que s’inaugurarà divendres és un projecte que aborda la contemporaneïtat  des d’una perspectiva optimista, persistent i apassionada. Un concepte directe que, en lloc de situar les obres dins d’un àmbit temàtic o cronològic determinat, s’erigeix com un to específic, és a dir, una manera particular d’entendre la pràctica artística que reivindica la intensitat anímica del treball en l’art.
Seguint aquestes premisses, “Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA” proposa cinc aproximacions possibles basades en l’acte entusiasta: la construcció cosmogònica, la potència creativa del cos, l’activisme de caràcter social i la posada en crisi de la pròpia noció d’art.

ACCIONS VINCULADES A L’EXPOSICIÓ

Servei educatiu
Per tal d’aprofundir i explotar al màxim totes les capacitats comunicatives i artístiques d’aquesta exposició l’Ajuntament de Vilafranca ha posat a l’abast dels centres de primària i secundària un servei educatiu específic per a grups d’infantil, primària i adults i per a grups de secundària. 

Conferències
El dimarts 23 de gener a les 16h a l’Escola Municipal d’Art Arsenal, el comissari de l’exposició, David Armengol, impartirà la conferència Cap a una lectura entusiasta de l’art contemporani. I el mateix 23 de gener a les 18.30h a la Sala dels Trinitaris tindrà lloc la conversa entre el comissari i l’artista Tere Recarens titulada La pràctica artística: la biografia com a eina de treball.

Visita performativa per a públic familiar
El diumenge 28 de gener a les 12 del migdia, l’artista-educadora Marta Galán proposa al públic familiar amb nens/es a partir de 6 anys una visita performativa a partir de la pròpia experiència del cos i l’acció per explorar i comprendre la disposició entusiasta i apassionada dels artistes que es presenten a l’exposició. Aquesta acció porta per títol Cossos que fan coses.

Inauguració
La inauguració de l’exposició anirà a càrrec del regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi i comptarà amb la presència del comissari de l’exposició, David Armengol, i del director del MACBA, Ferran Barenblit.

Els horaris de visita a l’exposició seran de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h. 

Totes les accions vinculades a l’exposició són gratuïtes però per assistir a la visita performativa per a públic familiar cal realitzar inscripció prèvia a cultura@vilafranca.org; o bé trucant al 93 890 04 59.

Documents relacionats