Notícia

Acte de reconeixement a les empreses col•laboradores, professionals i alumnat del PFI–PTT de Vilafranca 2015/16

25 de juliol de 2016

Aquest mes de juliol s’ha clos el Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball de les especialitats d’auxiliar de vivers i jardins, auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. L’acte va ser presidit pel coordinador territorial d’ensenyaments professionals del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Jordi Granel, per la cap del servei d’Ensenyament, Dolors Peñafiel i per la cap del servei d’Ocupació i Formació, Montse González, amb la presència de les empreses col•laboradores, els familiars i l’alumnat del PFI.
En l’acte es va fer un reconeixement a la tasca que realitzen les empreses col•laboradores en el programa així com a la de tots els docents i professionals implicats en la formació de l’alumnat. Aquests, per la seva banda, han presentat un vídeo elaborat per ells mateixos amb el suport dels professorat, en el que mostren les vivències i les experiències del grup durant el seu pas pel programa. Finalment, a uns i altres se’ls ha fet l'acte de lliurament d’un obsequi de record.
El Programa de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball està adreçat a joves que no han obtingut el graduat en ESO, que volen formar-se en un ofici i/o retornar al sistema educatiu reglat. La metodologia formativa del programa combina la formació general amb la formació específica en l’especialitat que permet capacitar l’alumnat per desenvolupar tasques pròpies de cada una de les especialitats en les empreses del sector corresponent. 
En l’acte es va destacar la importància de la col•laboració i participació del empresaris en els diferents projectes formatius del centre. Aquests esdevenen una peça clau, doncs és a través de les estades pràctiques en els establiments que l’alumnat pot vivenciar en directe el treball professional que es realitza alhora que es motiven en l’adquisició d’habilitats, hàbits i iniciatives que els afavoriran la inserció laboral. També es va dirigir paraules a l’alumnat motivant-los i encoratjar-los per aconseguir l’èxit en les  seves trajectòries formatives i professionals posant en valor l’esforç i la dedicació. 
La cloenda es va celebrar a la sala d’actes de la Fassina i ha comptat també amb la participació dels alumnes del curs de polivalència a l’hostaleria  de la Fundació Propenedès que van oferir un piscolabis. 
El PFI-PTT es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i, des del curs 2013-2014, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Documents relacionats