Notícia

Amb el títol “50 anys pintant”, el pintor vilafranquí Pere Lluís Via celebra la seva trajectòria amb una exposició a la capella de Sant Joan

10 de octubre de 2016

Aquest divendres 14 d’octubre, a les 19,30h, tindrà lloc la inauguració que anirà a càrrec del periodista Ricard Rafecas.

“50 anys pintant” és una exposició que recollirà un seguit de quadres de grans dimensions, realitzats específicament per a ser exposats en aquesta mostra. Els quadres representaran temàtiques que el pintor ha anat tractant al llarg de la seva trajectòria artística de cinquanta anys. El que veurem a l’exposició seran majoritàriament pintures de paisatges diversos (platges, camps, cels amb núvols), espais del Penedès. La característica principal és que totes seran obres de gran format i per tant, no n’hi ha haurà moltes. La tècnica utilitzada per l’artista en aquestes pintures serà la utilitzada fins ara: pintura a l’oli, aquarel•la.
Pere Lluís Via (Vilafranca del Penedès, 1948) inicia la seva formació artística amb vuit anys quan assisteix a les classes de dibuix i pintura a la Secció de Belles Arts del Casal de Vilafranca fins als catorze anys.
Des d’aleshores participa en nombroses exposicions col•lectives, concursos i biennals en els quals obté nombrosos premis.
Els premis obtinguts més importants són:
-    1983: 2n Premi de Pintura Banco de Vizcaya.
-    1985: 1r Premi de la Biennal de la Vinya i el Vi de Vilafranca del Penedès.
-    1988: Finalista del Premi L’Oréal, Madrid. Finalista del Premi Duran, Madrid.
-    1990: 2n Premi del Certamen Nacional de Pintura de Seguros Bilbao “Novena de los 90”
Des de l’any 1969, que va fer la seva primera exposició a la Biblioteca Popular d’Esparraguera, compta amb un currículum expositiu de més de 85 exposicions realitzades gairebé de manera consecutiva. La darrera exposició d’aquest prolífic artista del paisatge es va poder veure a Vilafranca a la sala del Fòrum Berger Balaguer.
La seva obra es pot veure a diferents galeries i col•leccions privades de Catalunya, Madrid, Bilbao, València, Galícia, França, Alemanya, Suïssa i els Estats Units.
Aquesta és la segona vegada que Pere Lluís Via exposa a la capella de Sant Joan, la primera va ser l’any 1995 i passats tants anys serà un privilegi  que les parets de la capella celebrin aquests 50 anys d’una trajectòria constant i fructífera.
L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 13 de novembre en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h; i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.
A banda del presentador de l’exposició, el periodista Ricard Rafecas, el mateix artista Pere Lluís Via, també hi serà el dia de la inauguració, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.

Accessibilitat