Notícia

Assessoraments d’economia circular per a empreses

26 de març de 2024

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través de la regidoria de Promoció econòmica, obre la segona convocatòria del programa d’assessoraments d’economia circular per a empreses. L'economia circular és un concepte empresarial que busca canviar la manera com les empreses produeixen i consumeixen recursos, amb l'objectiu de minimitzar el malbaratament i maximitzar el valor dels productes i serveis al llarg del seu cicle de vida. Mesures com la prevenció de residus, el disseny ecològic i la reutilització podrien estalviar diners a les empreses mentre es redueix el total anual d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. Actualment, la producció dels materials que fem servir diàriament són responsables del 45% de les emissions de CO2.

Fomentar el model circular trenca amb el model tradicional "prendre, fer i rebutjar" de l'economia lineal i ofereix noves oportunitats a les empreses, transformant la relació empresa-proveïdors-entorn, amb base a la innovació, donant tanta importància als beneficis econòmics com a un futur sostenible. D’aquesta manera les empreses tenen un incentiu per prolongar la vida útil dels productes i fer-los tan eficients com sigui possible.

El Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca ofereix assessorament i orientació en aquest camí cap a la circularitat, proporcionant també informació detallada sobre com sol·licitar ajudes i subvencions destinades a millorar els processos productius de l’empresa. Aquest any 10 empreses ja han aprofitat el nostre servei d'assessorament en matèria d'Economia Circular.