Notícia

Campanya de control de les conductes en el trànsit de vehicles que posen en perill la seguretat dels vianants

02 de març de 2021

Del 8 al 14 de març, la Policia Local de Vilafranca efectuarà una campanya de control d’aquelles conductes que causen perill per als vianants. És una de les campanyes periòdiques que es fan a tot el territori català orientada a la prevenció dels elements més vulnerables de la mobilitat.

Durant la campanya es controlaran els comportaments que posen en risc i que, per tant, originen perill, perjudici o molèsties innecessàries a les persones que van a peu pel carrer, com per exemple l’estacionament en passos de vianants, l’estacionament damunt de la vorera, l’estacionament en zona de vianants fora de l’horari habilitat, no respectar un semàfor en vermell o no respectar el pas de vianants senyalitzat.

Aquestes campanyes, que les policies locals duen a terme en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, van encaminades a reduir la sinistralitat viària i especialment les víctimes de trànsit, ja que al voltant d’un 70% dels accidents de trànsit amb víctimes tenen lloc en l’àmbit urbà.

Durant l’any es van fent aquest tipus de campanyes focalitzades en matèries com el respecte dels semàfors, el respecte als passos de vianants i al compliment de l’ús dels sistemes de seguretat passiva (casc, cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil), a banda de controlar la velocitat dels vehicles en el nucli urbà, fer controls d’alcoholèmia/drogues, de l’ús inadequat dels telèfons intel·ligents o sistemes de navegació, o campanyes específiques dedicades als ciclistes i als usuaris dels vehicles de mobilitat personal (patinets).