Notícia

Campanya a les xarxes socials per conscienciar de la importància de limitar les relacions socials

20 de gener de 2021

Amb les dades elevades de contagi a Vilafranca, la campanya insisteix en la responsabilitat de tothom per prevenir contagis i evitar el col·lapse del sistema sanitari.

L’Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials per posar èmfasi en la importància de la limitació de les relacions socials per reduir el nombre de contagis de la COVID19. En els darrers dies han aparegut estudis que assenyalen que el 70% dels contagis es produeixen a la llar. Així ho indica un estudi fet entre els mesos d’octubre i desembre pel servei de vigilància epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El 56% dels casos tenen la seva causa directa en algun membre de la família que es va contagiar en dinars, sopars o algun altre tipus d’activitat social.

Per això, l’Ajuntament insisteix en la importància de limitar les trobades socials per protegir la bombolla de convivència i especialment els membres més vulnerables, com les persones amb malalties cròniques o les d’edat avançada.

Cal mantenir els grups de convivència habitual el més estables possible i procurar reduir els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió. Si no es pot evitar de fer alguna trobada no habitual, és millor optar preferiblement pels espais a l'aire lliure i, si es mantenen reunions familiars i activitats socials, cal fer-ho preferentment amb les persones amb qui es manté una relació i un contacte propers de forma molt habitual i, si és possible, a l'aire lliure. Cal evitar  generar aglomeracions i respectar tant les limitacions en l’aforament que s’estableixin com les normes de protecció individual, com la distància social, una bona higiene de mans, el bon ús de la mascareta i, en el cas, d’espais tancats, afavorir la ventilació creuada, si és possible.

Evitar l’increment de contagis de la COVID19 és responsabilitat de tothom!