Notícia

Carpa de la campanya “El civisme surt a compte” al mercat del dissabte

15 de març de 2023

La campanya de conscienciació cívica “El civisme surt a compte” que promouen l’Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Mas Albornà continua amb les accions de divulgació . Aquest dissabte 18 i el proper dissabte 25 de març treballadors i treballadors de la Fundació Mas Albornà seran al mercat setmanal dels dissabtes, concretament amb una carpa informativa a la rambla de Nostra Senyora, en horari de 9 a 14h.

En aquesta carpa es farà un taller per a infants i es lliuraran “guardioles pel civisme” retallables per muntar.

La campanya “El civisme surt a compte” consta de missatges com “Netejar és cosa nostra. Pagar 600 euros de multa per incivisme és cosa teva” o “No embrutar és cosa de tothom” on es posa èmfasi en la necessitat que cadascú a títol individual es responsabilitzi a mantenir un actitud cívica pel bé de tothom (no deixant trastos al carrer, recollint els excrements del gos, etc.). En aquest sentit, fa referència a les sancions que s’apliquen (que poden arribar fins a 600 euros), així com el cost que suposa anualment per a totes i tots les accions d’incivisme, i que es tradueixen en una despesa tant de temps com de recursos econòmics.

Pel que fa a les accions concretes de la campanya, la pàgina web civisme.vilafranca.cat recull els diferents indicadors del que representa per a la ciutadania la despesa en incivisme i, a la vegada, s’explica en què consisteix el servei de neteja de Vilafranca. Així mateix, s’han realitzat dos vídeos on s’explica el per què de la campanya acompanyats d’una programació de continguts a les xarxes socials d’un mes de durada. S’han instal·lat cartells en diferents punts de la ciutat i s’ha posat en marxa l’acció d’un equip d’informadors que van per la ciutat explicant els motius de la campanya pels domicilis, deixant un retallable en forma de "guardiola pel civisme" i fent accions informatives els dies de mercat.