Notícia

Comencen les obres de reurbanització del carrer de la Lluna

29 de juliol de 2022

Els projectes en marxa del Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç-PIICC van completant les seves fases.

Des d’avui divendres ja s’està treballant en les obres de reurbanització del carrer de la Lluna, un cop Aigües de Vilafranca va finalitzar aquesta mateixa setmana els treballs de substitució de la xarxa d’aigua i de clavegueram. Les obres de reurbanització del carrer de la Lluna, que també inclouen la plaça de Josep Anselm Clavé, donaran continuïtat a l’illa de vianants. S’hi ampliarà i enjardinarà l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat per crear una mobilitat segura i sostenible per accedir al barri del Centre. El nou espai públic, on hi haurà nou mobiliari urbà, serà més sostenible, eficient energèticament, adaptat i igualitari.

Les obres d’urbanització del carrer de la Lluna s’allargaran aproximadament fins a principis d’octubre i posteriorment tindran continuïtat cap a la plaça de Puigmoltó i el carrer de Sant Jocund, que formen part del mateix projecte.

Durant les obres es garantirà el pas dels vianants i l'accés als establiments comercials de la zona, si bé el trànsit rodat quedarà restringit fins a finalitzar la reurbanització. En la mesura que sigui possible, s'intentarà facilitar l'accés als aparcaments privats i quedaran temporalment inhabilitats quan es treballi en la ubicació concreta.

Obres d’aigües al segon tram del carrer Sant Julià

D’altra banda, aquest dilluns començaran les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable al segon tram del carrer de Sant Julià, entre el carrer Sant Antoni i el carrer Oriol.

Un cop finalitzats els treballs de renovació de la xarxa d’aigua i clavegueram del primer tram, entre el carrer Oviedo i el carrer Sant Antoni, comencen consecutivament els treballs en el segon tram a partir de dilluns dia 1 i fins al dia 19 d’agost aproximadament. En aquest període estarà tallat totalment el trànsit el carrer Sant Julià, en el tram c/ Sant Antoni-c/ Oriol, i no s’hi podrà aparcar ni accedir als aparcaments entre les 8 i les 18h. En tot moment quedarà garantit el pas de vianants i l’accés a peu als habitatges i als establiments de la zona.

Posteriorment s’hi executaran les obres de renovació total del clavegueram, abans de procedir a la reurbanització de tot el carrer.

Accessibilitat