Notícia

Concert de l’alumnat del programa de sensibilització ‘+ Música’ per celebrar el Dia europeu de la Música

21 de juny de 2022

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, ha obert l’audició que aquest dimarts al matí s’ha fet a la plaça de Jaume I, davant del Palau Baltà, amb la participació de l’alumnat de les escoles que aquest curs formen part del +Música, el programa que promou l’aprenentatge d’un instrument per part de tot l’alumnat del grup classe, formant part alhora d’un grup musical. Alumnes de les escoles Estalella i Graells, Pau Boada, Sant Josep i Sant Ramon de Penyafort han participat d’aquesta audició, de la qual n’eren els protagonistes, com els recordava la regidora Montserrat abans de començar: “fa 40 anys que es va iniciar la commemoració del Dia de la Música i avui ho celebrem amb vosaltres, que sou els veritables artistes”.

+Música

 +Música és un programa impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca a través del Servei d’Educació, arriba a la sisena edició amb l’objectiu d’oferir a tot l’alumnat l’oportunitat, l’experiència i la vivència d’aprendre a tocar un instrument i formar part d’un conjunt instrumental (corda, vent...).  Hi participen nens i nenes des de 3r fins a 6è de primària, i aquest curs s’hi ha incorporat un centre de secundària.

L'Ajuntament impulsa el programa durant quatre cursos escolars, proporcionant un professor especialista de l’Escola Municipal de Música que, juntament amb el mestre o la mestra de música l’escola, fa entre 45 minuts i 1 hora de classes d’instrument setmanals a cadascun dels grups participants. També cedeix, per dos anys, un banc d’instruments que es comparteix entre els diferents grups. Un cop finalitzat aquest període, l'escola ha d'haver dissenyat la seva proposta organitzativa per sostenir i donar continuïtat al projecte amb recursos propis.

ODSODS 4ODS 10

Accessibilitat