Notícia

Darrers dies per visitar l’exposició dels 18 anys de Rei Carnestoltes

23 de febrer de 2021

La Comissió de Carnaval i el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, en el marc de la programació alternativa del Carnaval 2021 adaptada al context normatiu i sanitari de la COVID-19, ha organitzat una exposició retrospectiva dels 18 anys de Rei Carnestoltes a Vilafranca que es pot visitar al claustre de Sant Francesc fins al diumenge 28 de febrer. Els horaris de visita són de dilluns a divendres, de 17 a 20h i els dissabtes i diumenge d’11 a 14h.

Els visitants de l’exposició hi trobaran una part divulgativa on s’explica els orígens de la festa a Vilafranca, com sorgeix el projecte de crear una programació de Carnaval al voltant de la figura del Rei Carnestoltes que d’alguna manera aglutinés les diferents accions que ja es feien i quina és la cronologia d’actes que es porten a terme seguint el calendari tradicional del cicle de Carnaval que va de Dijous Gras a Dimecres de Cendra. Igualment, l’exposició també inclou una mostra fotogràfica amb diferents suports, confeti i serpentines que mai poden faltar en el Carnaval, els elements d’atrezzo de la Cort del Rei Carnestoltes (el llit, la bota, el fèretre, la bandera, el sonòmetre, etc.) i les disfresses de tots i cadascun dels personatges que acompanyen a Sa Majestat els dies de Carnaval.

L’exposició retrospectiva del Carnaval forma part de l’itinerari d’activitats Edunautes, de manera que els visitants més petits poden anar-hi amb el seu passaport per segellar. Igualment rebran com a obsequi el conte del Carnaval de Vilafranca i una màscara per pintar dels personatges de la Cort del Rei Carnestoltes.

Fins al 28 de febrer també estarà disponible la gimcana familiar del Carnaval amb codis QR que com l’exposició forma part de les activitats Edunautes. Així doncs, si els infants que la completin presenten el passaport, rebran el segell corresponent certificant que s’ha dut a terme l’activitat. El QR d’inici es troba al Teatre Cal Bolet i a partir d’aquest punt s’han d’anar trobant els següents tot responent les preguntes que s’hi plantegen sobre el Carnaval.

La gimcana està tenint bona acollida entre el públic familiar. Amb tot, cal destacar s’han hagut de reposar en diverses ocasions els punts QR perquè alguns han desaparegut. Perquè això no sigui un problema per continuar el joc, a l’Instagram del Rei Carnestoltes de Vilafranca hi ha un plànol amb la localització de tots els punts.

Els infants que completin la gimcana poden adreçar-se al claustre de Sant Francesc o al Servei de Cultura per rebre un petit obsequi dient la paraula clau de la darrera pista. 

Accessibilitat