Notícia

Dijous 7 de març s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Espais desnonats”, de Josep Ignasi Oms Llohis

26 de febrer de 2019

Continuant amb les propostes expositives del programa d’arts visuals contemporànies de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca el proper dijous 7 de març, a les 8 del vespre, la Sala dels Trinitaris acollirà el treball fotogràfic de Josep Ignasi Oms Llohis i que porta per títol “Espais desnonats”.
Comissariada per l’artista i escultor Ángel Camino, l’exposició és un recull d’una sèrie de fotografies realitzades en el curs del treball documental d’arqueologia industrial i que te conté un alt valor plàstic.
El concepte de desnonament aplicat a aquest treball és congruent amb l’acceptació de “descomprometre una activitat per la seva extinció o per canvi d’un altre” en un espai construït.
El temps, gràcies a l’acció de la natura, la degradació dels materials i les actuacions humanes espontànies sobre fàbriques, habitatges o murs, conformen formes plàstiques similars en textures, colors i grafismes pròpies d’algunes tendències de l’art contemporani.
En aquest cas, però, a diferència de l’art és que no es mostraran imatges pròpiament creatives, no son producte de la imaginació de l’artista. Són captacions espontànies no manipulades i amb pretensions d’objectivitat, més enllà del moment subjectiu que representa la tria de l’objecte i el tipus d’enquadrament fotogràfic.
Josep Ignasi Oms Llohis, (Barcelona 1945) és metge estomatòleg i antropòleg. En fotografia ha treballat en arqueologia industrial, construccions en pedra seca al Cap de Creus i fotografia urbana, antropològica i de viatges. Ha fet diverses exposicions fotogràfiques i ha publicat un llibre de fotografia “El Llobregat un riu de fàbriques”.
La inauguració de l’exposició anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi i serà precedida per la presentació que en farà l’arquitecte Josep Soler i Barceló.
L’exposició es podrà visitar fins al dia 7 d’abril en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.