Diumenge, l’Auditori de Vilafranca serà una explosió de colors amb la interpretació de Les Danses de Galanta

Diumenge, l’Auditori de Vilafranca serà una explosió de colors amb la interpretació de Les Danses de Galanta

12 de març de 2018

L’Orquestra de Cambra del Penedès comptarà amb 42 músics dalt de l’escenari.
Aquest diumenge, 18 de març, a les 7 de la tarda, continua la temporada de música clàssica a l’Auditori de Vilafranca amb Les Danses de Galanta: una explosió de colors a càrrec de l’Orquestra de Cambra del Penedès.
L'Orquestra de Cambra del Penedès, resident a l’Auditori Municipal de Vilafranca, ens proposa un programa un repertori que recorre diverses èpoques però amb un punt en comú molt definit: els colors de l’orquestra.
El concert començarà amb Beethoven, on podrem gaudir d’una peça rarament interpretada, l’Obertura Leonora 1, que va compondre originalment com a possible introducció a la seva òpera Fidelio. Beethoven utilitza una instrumentació sòbria i amb passatges d’un detallisme i imaginació gairebé revolucionària.
Continuarem amb Les Hèbrides de Mendelssohn que és segurament la seva peça més coneguda i, merescudament, ja que, en poc mes de 10 minuts, sintetitza a la perfecció les virtuts i recursos de l’orquestra clàssica en el període romàntic. Amb els mateixos recursos que els que feien servir Mozart o Haydn, crea una atmosfera descriptiva i uns tons cromàtics innovadors.
L’escriptura orquestral va evolucionar molt ràpidament des del primer romanticisme fins a meitat del segle XX, creant una paleta i registre de colors i d’efectes sonors amplíssim. Un dels compositors que va emprar amb magisteri aquesta paleta sonora va ser Kodály, que va demostrar un domini del colorisme orquestral en una de les obres virtuoses per excel•lència: les Danses de Galanta, que serà l’obra que clourà el concert.
Espectacle emmarcat en la programació d’adults. Consulteu les condicions d’accés a les sales per a menors. 
Programa del concert

L.v. Beethoven (1770-1827): Obertura Leonore núm. 1, op. 138
F. Mendelssohn (1809-1847): Les Hèbrides, op. 26 (també anomenada La gruta de Fingal)
Z. Kodály (1882-1967): Danses de Galanta

Documents relacionats