Notícia

El c/ Comerç duplicarà el nombre d’arbres en el projecte de nova urbanització del vial

25 de novembre de 2021

Les obres d’urbanització de l’eix de la via en el tram del carrer del Comerç, entre el carrer Santa Digna i l’avinguda de Barcelona, que es van iniciar va unes setmanes segueixen el seu curs i la darrera setmana s’ha procedit a l’eliminació de l’arbrat que no es pot recuperar. Es tracta d’una quarantena d’exemplars d'acàcies del Japó sòfores molt vells, afectats per cavitats internes i podridures. A més la nova secció del carrer, amb voreres més amples, carril bici, etc. fa inviable el manteniment d’aquests arbres que, en la banda dels edificis, estan molt propers a les façanes. Trasplantar aquests exemplars és tècnicament inviable donat que les poques probabilitats d’èxit no justifiquen la despesa que suposaria. No obstant això, sí que es poden preservar 11 exemplars més joves que es troben en bon estat i amb més probabilitats d’èxit de trasplantament. La plantació d’aquestes 11 acàcies del Japó està previst que es faci en breu vora el nou carril bici, al tram del Polígon Industrial Estació de Mercaderies.

En la nova urbanització del carrer del Comerç el nombre d’arbrat es duplicarà. Es passarà de la cinquantena d’arbres actuals a 107 exemplars de 3 espècies diferents: 39 liquidàmbars, 35 ginkgo que formaran un passeig arbrat que acompanyarà el carril bici, i 33 exemplars d’avellaner turc en altres trams puntuals.

Les noves plantacions d’arbrat al carrer del Comerç implicaran un increment substancial de la superfície de cobertura verda i de la biodiversitat. En aquest sentit, el projecte contempla una disminució de la superfície pavimentada a favor d’escocells-parterre de major superfície que permetran un millor desenvolupament de l’arbrat, així com la introducció d’espècies de planta vivaç i arbustos, buscant la continuïtat amb les altres fases executades de la urbanització de l’Eix de la via al passeig Rafael Soler o al carrer Papiol.

Accessibilitat