Notícia

El curs de Sommelier professional, novetat formativa de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya per al 2021

23 de novembre de 2020

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya engega com a novetat per a l’any 2021 un nou curs de Sommelier Professional amb l’objectiu de formar professionals especialitzats en el món del vi, amb una àmplia base de coneixements sobre el producte i el negoci, i la seva relació amb la gastronomia. Es tracta d’un curs que permetrà entendre el llenguatge tècnic del món del vi: enologia i tast, màrqueting, venda i promoció, sumilleria i maridatges, tot des d’una amb visió multidisciplinària. Un objectiu específic del curs és aprofundir en les habilitats comunicatives de l’alumnat, posant especial atenció en les expectatives del client, i oferint una formació integral que contempla l’anglès i el francès, incorporant així l’ús professional de llengües estrangeres en el món de la sumilleria.

Aquest curs serà impartit per professionals experts referents en el sector com César Cànovas, Ferran Centelles, Andrew Ashurts, Albert Rimbau o Ramon Francàs.

El disseny del contingut formatiu ha estat elaborat amb criteris de professionalitat i experiència, incloent-hi la presència de les 12 DO catalanes, vins nacionals i internacionals. A més, part d’aquests continguts es tractaran en llengua anglesa i francesa. L’Escola d’Enoturisme ha apostat, des de fa un temps, per l’oferta formativa d’idiomes per a una millora de la qualitat professional vinculada al sector turístic i enoturístic, ja que els idiomes han esdevingut una peça primordial en la capacitació laboral en aquest sector.

Aquest curs s’adreça a professionals de l'hostaleria i la restauració, o de la comercialització de vins nacionals o internacionals; professionals dels cellers, guies enoturístics o amants del món del vi que volen aprofundir en la matèria.