Notícia

El SIAJ ha tornat a obrir portes després de més de tres mesos fent atenció telemàtica

26 de juny de 2020

Durant el confinament s’han atès més de 1.000 consultes i com a novetat s’han ofert assessoraments personalitzats per videoconferència

 

El SIAJ, el Servei d’Informació i Assessorament per a Joves de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha tornat a obrir l’oficina, ubicada al carrer de la Fruita, 13, coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma, i ho ha fet començant l’horari d’atenció d’estiu, de dilluns a divendres, els matins de les 10 a les 14 h, i els dimecres, tardes de les 17 a 20h.

S’hi poden fer consultes de tots els dubtes que els i les joves tenen: estudis, especialment en aquestes dates els resultats de les preinscripcions a estudis postobligatoris (batxillerat, cicles formatius, PFI, formació d’adults...), d’accés a estudis universitaris, de com demanar una beca; sobre l’accés al món laboral, amb els recursos que hi ha al territori, a més de consulta de les ofertes de feina recollides al llarg de la setmana; les opcions per poder participar en projectes d’estades a l’estranger, des d’estudis, treball, voluntariat i camps de treball; i de les moltes situacions personals que han viscut els i les joves durant aquest confinament. A més, es continua amb la tramitació de carnets com el d’alberguista, l’internacional d’estudiant i de professorat; a més de poder disposar d’un punt  d’accés a Internet.

Durant aquest mesos amb l’oficina tancada, el SIAJ ha continuat informant, orientant i assessorant per via telemàtica Tal i com indica el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, “des del el primer dia es van buscar totes les eines perquè des del servei es pogués fer aquesta atenció, i els resultats són que hi ha hagut més de 1.000 consultes. Per poder fer aquesta atenció més àmplia també s’han ofert assessories personalitzades per videoconferència, que han funcionat molt bé; i que amb el retorn a l’oficina, es continuaran com una opció més per a totes aquelles persones que no poden assistir de manera presencial al SIAJ ”.

El SIAJ torna a obrir les seves portes adoptant totes les mesures, per això s’ha adequat l’espai per respectar les distàncies de seguretat entre persones, així es limita l’aforament de l’espai. Per aquest motiu és recomana demanar cita prèvia. 

Per accedir al servei és obligatori l’ús de mascareta i a l’entrada caldrà passar pel punt de desinfecció que inclou catifa amb esprai desinfectant per a les sabates i servei de desinfecció de les mans amb gel hidroalcohòlic.