Notícia

Es presenta el curs “Ocells i natura al Penedès” impartit per Xavier Bayer i pensat per als aficionats a l’ornitologia

24 de octubre de 2019

El curs està organitzat en coordinació amb diferents ajuntaments de la comarca de l’Alt Penedès.

Aquest dimecres, 23 d’octubre, s’ha presentat el curs “Ocells i natura al Penedès”, organitzat de manera coordinada per diferents ajuntaments de la comarca. El curs és una introducció a l’ornitologia i es desenvoluparà durant els mesos d’octubre i novembre en diferents espais de l’Alt Penedès. La presentació ha anat a càrrec de representants dels ajuntaments organitzadors;  la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Lourdes Sánchez, l’alcalde de Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès, l’alcalde de Torrelavit, Manuel Raventós, el regidor de Turisme de  Mediona, Marc Gelabert, el regidor de Medi Ambient de Sant Sadurní d’Anoia, Carles del Amor, i el regidor de Medi Ambient de Santa Margarida i els Monjos, Manel Alpuente
El curs serà impartit per Xavier Bayer, expert i gran coneixedor de la natura de la nostra comarca, amb l’objectiu d’afavorir que cada vegada hi hagi més aficionats a l’ornitologia i al coneixement de la natura en general i a més que aquest es coneguin entre ells. A Catalunya, com a molts altres països europeus, moltes de les dades que es tenen de l’evolució de diverses poblacions d’espècies biològiques, són gràcies al treball d’aficionats que de manera voluntària recullen dades en el seu entorn més pròxim. 
La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Lourdes Sánchez, apuntava el fet que iniciatives com aquesta “permeten conèixer el territori i el que es coneix, s’estima i el que s’estima es conserva. És molt important que es formin persones en aquest camp, ja que són ells els que ens donen les dades que nodreixen el coneixement del comportament i la salut de les nostres espècies”. El curs es desenvoluparà amb una part teòrica que es portarà a terme a l’Escorxador de Vilafranca i amb 4 sessions a la natura, a diferents punts d’interès de la nostra comarca. Les inscripcions al curs s’han tancat amb 30 participants i la regidora ha assegurat que si hi ha interès, se n’organitzarà un altre de cara a l’any vinent. 
L’alcalde de Torrelavit, Manuel Raventós, ha volgut posar en valor el treball en xarxa que s’està portant a terme en el camp del Medi Ambient entre diversos municipis de la comarca. Una d’aquestes iniciatives és “El camí del riu”, un projecte que desenvolupen des del 2008 sis municipis (Subirats, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Mediona i Sant Quintí de Mediona) i que afecta els rius Mediona-Bitlles, el Lavernó i l’Anoia. L’alcalde destacava “el compromís que els ajuntaments han demostrat en aquests 10 anys en el manteniment i l’accessibilitat d’aquests espais. Estem entusiasmats amb aquest projecte i volem continuar donant-li suport per fer-lo créixer i que es conegui”
El regidor de Medi Ambient de Santa Margarida i els Monjos, Manel Alpuente, ha remarcat la importància de “les interaccions entre municipis per tal de fer un pas endavant en la millora del medi ambient i la conscienciació de la seva conservació”.

Documents relacionats