Notícia

Exposició “La soledat de la pintura”, de Mireia Mateo i Alícia Marsans, a la capella de Sant Joan

17 de juliol de 2023

A partir d’aquest divendres 21 de juliol, a les 20h, a la capella de Sant Joan acollirà l’exposició “La soledat de la pintura”, de les artistes Mireia Mateo i Alícia Marsans. Fins al diumenge 20 d’agost es podran veure a la capella dues propostes artístiques que, sota el comissariat de Mireia Mateo, conviuran aixoplugades per  mateix espai en un diàleg fet de silencis i de formes compartides.

“La soledat de la pintura” neix com a proposta que el Programa d’Arts Visuals del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca fa a dues dones artistes nascudes i formades a Barcelona però que actualment resideixen a l’Alt Empordà.

Es tracta d’obrir la capella a artistes de fora del territori per mostrar la seva obra i així oferir també la possibilitat de conèixer professionals de les arts visuals que treballen al nostre país i eixamplar així la mirada de la creació contemporània.

La comissària i una de les artistes participants a l’exposició, Mireia Mateo, ha concebut la capella de Sant Joan com un espai on les formes arrodonides que comparteixen les dues artistes envaeixin sense violentar a l’espectador que entri a la nau central de la capella. Es tracta de peces gairebé aèries que embolcallaran al visitant sense que aquest se n’adoni. Es tracta de crear una atmosfera que també transmeti aquella soledat amb que l’obra necessita per a ser creada. Com descriu el breu text del full sala que ha escrit el filòsof Amador Vega, “la soledat de la pintura és com la pluja. No fa cas si la miren o si escolten el seu plor sobre la terra. Si obres la nit de les finestres pots arribar a sentir el crit de la tela i el silenci del paper. I tanmateix, paper i tela callen i criden”.

Mireia Mateo presenta una sèrie de 29 obres de tinta sobre paper. Es tracta d’obres molt subtils i austeres on el color hi és gairebé invisible. Per la seva banda, Alícia Marsans portarà a la capella de Sant Joan 23 obres de la seva sèrie “Oro”, són obres realitzades amb tècniques mixtes sobre paper i taula.

L’acte inaugural anirà a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, i serà aquest divendres 21 de juliol, a les 20h.

Per a més informació:
www.mireiamateo.com
www.aliciamarsans.com