Notícia

Finalitzen els treballs d’urbanització del carrer Papiol i l’avinguda de Barcelona sobre la via del tren

27 de març de 2019

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del Tinent d’Alcalde de l’àrea d’Acció Territorial i Serveis urbans, Francisco Romero, i del regidor de Serveis Urbans, Josep M. Martí, ha visitat les obres de la nova urbanització del c/ Papiol, de l’avinguda de Barcelona (antic Pont del Carril) i de la llosa de la via. La setmana passada es van realitzar els treballs d’asfaltatge i aquesta setmana han començat les tasques de col•locació de mobiliari urbà i enjardinament. La inversió de l’actuació ha estat de 1.850.000€ en un total de 19.000m2, entre els quals hi ha 4.500m2 de prat i prop de 400m2 de jocs infantils. Pel que fa a l’arbrat, s’han plantat un total de 105 nous exemplars, evitant l’espècie de plataners que provoca al•lèrgies. 

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, valora que Vilafranca ha guanyat un gran parc al carrer Papiol, “s’han de tancar serrells, però és una obra que suposa un canvi espectacular de l’entrada de Vilafranca i a l’entorn del carrer Papiol” i avança que properament s’iniciaran les obres d’urbanització del carrer del Comerç: “a Vilafranca deixarà de travessar-la una taca de color gris per passar a travessar-la una de color verd”. Amb aquesta actuació, el carril bici es completarà també entre el carrer de Mossèn Trens i el carrer de Moja. Regull afirma que “la foto de Vilafranca i la de fa 5 anys seran espectacularment diferents”. El Tinent d’Alcalde Francisco Romero afegia que “mentre s’executaven les obres al carrer Papiol, s’ha planificat la urbanització del carrer del Comerç. Es destinarà el pressupost necessari per no aturar el projecte”.

En la visita d’obra, s’ha assenyalat el canvi de preferència de circulació entre l’avinguda de Barcelona i el carrer del Cid. A l’avinguda de Barcelona s’hi han habilitat diversos passos de vianants elevats per reduir la velocitat dels vehicles, i recupera la seva consideració de via de circulació preferent. 

D’altra banda, coincidint amb els darrers treballs per completar l’obra, es condicionarà el tram final del carrer Papiol, passada la plaça Torras i Bages, per millorar i il•luminar el pas de vianants que uneix el carrer Papiol amb els carrers del Doctor Zamenhof i Barba i Roca.

Els treballs continuaran en les properes dues setmanes per acabar completament les obres d’urbanització. L’alcalde ha apel•lat a la paciència dels veïns, “el pitjor ja ha passat, però encara falta acabar de condicionar”