Notícia

Foix Cervera Esteve presenta una estampa de Sant Fèlix ambientada a l’illa de Menorca

08 de agost de 2023

L’artista floral Foix Cervera Esteve ha presentat, aquest dilluns al vespre en una roda de premsa a l’Escorxador, l’Estampa de Sant Fèlix 2023. Ha explicat que s’ha volgut emportar Sant Fèlix al territori on ella viu actualment: l’illa de Menorca. 

Cervera ha exposat que “l’única condició per part dels administradors era que volien que tingués color”. Seguint aquesta premissa, ha apostat per “un retrat d'estiu on s’hi barregen colors, textures i materials diversos”. Com que les flors naturals tenen un caràcter efímer, l’estampera d’enguany ha decidit immortalitzar-ho a través de la fotografia. La voluntat de la vilafranquina ha estat crear “una escena estiuenca fresca, lluminosa i floral, on hi ha un cap gros de flors amb un personatge que interpreta el Sant i porta els tres elements que l’identifiquen: la palma, la corona i el breviari”. 

Els administradors i les administradores de la Festa Major 2023 han reconegut que es tracta d’una estampa “irreverent i provocativa” que “no deixarà a ningú indiferent”. Confessaven que “no era el que esperaven” quan li van fer l’encàrrec i que van tenir dubtes. Tot i així, han apostat per “respectar la llibertat creativa de l’artista”.

L’estampa es podrà adquirir, de manera conjunta amb el programa de la Festa Major, durant la Capta dels dies 17 i 18 d’agost. També durant la parada que el quintet d’administradores i administradors muntarà a la Plaça de la Vila cada tarda, de 18 a 20.30h, a partir del 19 d’agost.