Notícia

Gravel Penedès torna el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre, amb l’edició de tardor al Pla

12 de setembre de 2023

El proper cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre tindrà lloc l’edició de tardor del Gravel Penedès, l’esdeveniment de ciclisme gravel i bikepacking per descobrir el Penedès en bicicleta, que organitzen conjuntament els ajuntaments de Vilafranca i el Pla del Penedès. Es convoquen dues edicions l’any: la de primavera que té lloc a Vilafranca i l’edició de tardor que es fa al Pla del Penedès, dos moments ben diferenciats i esplendorosos dels paisatges vitivinícoles penedesencs.

La regidora i el regidor de Turisme i Esports d’ambdós ajuntaments han presentat aquest dimarts la propera edició, que incidirà fort en la vessant socialitzadora de l’esdeveniment. Xavier Bàguera ha assenyalat que “el Penedès és el territori perfecte per al gravel, que ens permet obrir la pràctica del ciclisme a tots els públics, sense oblidar els circuïts per als més experts”. La regidora de l’Ajuntament de Vilafranca, Gemma Romeu, ha afegit que Gravel Penedès “és turisme sostenible, de territori, no competitiu, compatible totalment amb el Penedès. És un esdeveniment que té una finalitat esportiva, però també de forma molt important, turística”. Els ajuntaments organitzadors de Gravel Penedès valoren que aquest és un esdeveniment que promou el turisme de qualitat, respectuós amb el territori, “apostem pel gravel, perquè aporta un tipus de turisme que volem”, ha afirmat Gemma Romeu.

Roda de premsa

Gravel Penedès s’organitza amb els objectius de fomentar l'esport com a activitat social i de lleure, promoure el Pla del Penedès i Vilafranca com a destinacions cicloturístiques i esportives, facilitar l'esport en família i en l'entorn natural, i mostrar el paisatge vitivinícola com un valor del territori.

Gravel Penedès El Pla
Aquesta propera edició de tardor proposa 4 recorreguts amb diferents graus de dificultat: un 20k social i familiar, dues social gravel de 50k i 80k, i finalment un recorregut social bikepacking que es fa en dues etapes, de 90k i 70k, amb pernoctació i activitats complementàries i tallers tècnics sobre el ciclisme gravel. La sortida i arribada dels recorreguts serà al poliesportiu i piscina municipal del Pla del Penedès, on hi haurà avituallament, servei de vestidors i guarda-roba. Igualment, s’ha habilitat una zona de pernoctació per a vehicles campers i autocaravanes, una sala polivalent amb lavabos habilitada per fer bivac (cal dur sac de dormir i màrfega) i una zona vigilada per a bicicletes.

Per participar a l’edició de tardor del proper 30 de setembre i 1 d’octubre ja s’hi ha inscrit un centenar de persones.  Les inscripcions continuen obertes en aquest enllaç.

La regidoria d’Esports de Vilafranca del Penedès ha avançat que Gravel Penedès tornarà a formar part d’un esdeveniment múltiple a la ciutat, el cap de setmana del 24 al 26 de maig de 2024, i també es tornarà a realitzar la cursa de trail per equips KON’IUN.GO i la cursa d’orientació BTT-O PENEDÈS.