Notícia

Jordina Biosca pregonera de la Festa Major de Vilafranca 2018

25 de abril de 2018

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca 2018 han anunciat el nom de la persona que farà el Pregó de la Festa Major i també el del col·lectiu que farà el Pregó de la Festa Major Petita. El Pregó de la Festa Major l’han encarregat a Jordina Biosca, narradora i actriu vilafranquina i el Pregó de la Festa Major Petita, als infants del Centre Obert de Vilafranca.

Jordina Biosca, pregonera de la Festa Major de Vilafranca del Penedès 2018

Nascuda l’1 de desembre del 1971, és narradora i actriu. De formació autodidacta, es dedica íntegrament a la narració, dramatització i direcció d’espectacles, per a petits i grans, des del 1998. La majoria dels seus espectacles són unipersonals i el text n’és el principal element: ha posat a escena Sir Gawain i el cavaller verd (medieval anònim del S.XIV); L’entrada, espectacle de terror de Gerald Durrell;Santes Bèsties, Sobre les pells, i l’Arca de Noè, tots tres basats en textos bíblics, i Càndid, de Voltaire entre d’altres.
Ha participat en diversos festivals, cicles de narració, poesia i teatre d’arreu del país i de l’Estat espanyol.
Actualment té espectacles en gira des de 2012 per tot l’Estat espanyol. Combina els espectacles íntegrament de text amb les actuacions amb acompanyament musical tant amb músics de formació clàssica com contemporània.

Compagina els espectacles amb la formació per adults i joves en el món de la narració i la lectura en veu alta. Ha impartit classes a les escoles d’estiu de les principals universitats del país (Blanquerna Rovira i Virgili, Fescat...)

Dirigeix des del 2005 el Festival EVA, EN VEU ALTA,  festival internacional de narració i tradició oral al Penedès, a Pradell de la Teixeta (Priorat) i Gurb (Osona). Edicions 2009/2013 a la Fira Mediterrània de Manresa i co-producció amb la Fira Mediterrània’15 dels espectacles PREGONS amb Màrius Serra, Xavier Albertí i Carme Ruscalleda. També gestiona l’EVA354, un servei de voluntariat lector sorgit arran del Festival Eva i que aporta i apropa lectures en veu alta a persones invidents, a residències, casals d’avis, escoles o domicilis particulars. Porta la gestió i direcció artística de la sala La Cisterna, que aposta per els espectacles de petit format i de proximitat.

Els infants del Centre Obert, pregoners de la Festa Major Petita

Amb un recorregut des de l’àmbit social de més de 30 anys a Vilafranca, el Centre Obert és un servei socioeducatiu municipal adreçat a famílies que tenen al seu càrrec nens i nenes d’edats compreses entre els 3 i els 12 anys, oferint un suport integral i tranversal a la família. Es un servei diürn que atén els infants, fora de l’horari escolar, donant suport , estimulant i potenciant l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo. Tot plegat es duu a terme mitjançant una intervenció individualitzada, grupal i familiar, incloent un treball amb xarxa.

El Servei també consta d’un espai d’intervenció amb els progenitors fomentant la capacitació parental positiva de pares i mares, sent un punt de trobada on els pares poden compartir experiències de l’educació dels seus fills i filles, la convivència, criança...