Notícia

Joves de Vilafranca es posen d’acord en els usos del futur equipament juvenil

08 de juny de 2016

Dissabte passat, 4 de juny, una trentena de joves de diferents àmbits i edats: associats i no associats, de l’àmbit del lleure i la cultura, representants d’estudiants... van participar a la Jornada oberta per a la definició dels usos i la distribució dels espais prioritaris del futur equipament juvenil a l’antic mercat de La Pelegrina, promoguda pel Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
Aquesta jornada s’emmarca dins el procés de participació juvenil que s’està duent a terme des del passat mes de març amb la creació d’un grup motor de joves, el qual, a partir de tres trobades de treball, ha elaborat dues propostes d’equipament juvenil. Aquestes propostes es van presentar i debatre dissabte passat amb la finalitat d’ampliar la recollida d’idees i opinions amb la finalitat d’assolir una proposta de consens.
La jornada va comptar amb la participació del Tinent d’Alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, del Tinent d’Alcalde i regidor de Territori, Josep M. Martí, i del regidor de Joventut, Miquel Medialdea. Tots tres van valorar molt positivament la feina compartida que s’està duent a terme en aquest procés de definició i disseny de l’equipament, entre els serveis de Joventut i Urbanisme, així com la participació dels i de les joves tot generant espais compartits de treball entre la ciutadania jove i l’ajuntament.
En aquest sentit, la jornada també va comptar amb la participació dels arquitectes municipals, els quals, a través d’un espai de diàleg amb els i les joves, van poder aportar una visió més tècnica sobre la viabilitat i la complementarietat de les propostes juvenils que van anar sorgint. Tot plegat per arribar a una proposta d’equipament pensada i compartida amb el jovent i poder redactar un projecte arquitectònic el més ajustat possible a les expectatives juvenils.
A grans trets, es planteja un espai de creació i promoció juvenil en què es combinin zones més especialitzades i zones més polivalents a nivell d’usos. Pel que fa a la visió del futur equipament juvenil, es contemplen 6 espais “emblemàtics” que serien una sala d’activitat cultural polivalent accessible a la creació juvenil, diferents espais taller tant formatius com artístics, un espai de trobada i relació juvenil, una zona de bucs d’assaig, una zona de despatxos per a la promoció de l’associacionisme i viver de projectes juvenils, i finalment una zona exterior annexa a l’edifici que permeti la programació d’activitats de petit format de caràcter cultural. 
La jornada la va cloure el regidor Medialdea amb el compromís de continuar treballant en el projecte i de tornar a convocar els joves, tant del grup motor com els participants a la jornada, per tal de presentar-los la proposta de consens a què es va arribar dissabte.

Documents relacionats