Notícia

La campanya ConViu! arriba a tots els barris de Vilafranca

22 de maig de 2017

L’Ajuntament de Vilafranca estén a tot Vilafranca la campanya veïnal que duu per lema ConViu!. La campanya, realitzada l’any passat al barri de Les Clotes, aquest any s’estendrà a tota Vilafranca amb l’objectiu d’arribar a totes les llars i als  comerços del barri del Centre, on enguany s’està duent a terme el projecte de Convivència Veïnal. L’objectiu de la campanya és fomentar la corresponsabilitat i el compromís actiu del veïnatge i del teixit associatiu. Aquesta campanya es realitza perquè s’ha detectat la necessitat de fer intervencions específiques i directes dins dels barris i les comunitats de veïns/es, així com en els locals que generen malestar a la ciutadania. És un treball proper, participatiu i educatiu, per tal de millorar les relacions de veïnatge i la convivència a la vila en general.
La difusió dels materials elaborats per a la campanya comunicativa s’iniciarà a principis de juny. El material de difusió s’ha realitzat a partir d’una diagnosi general de la situació veïnal de Vilafranca i consisteix en un cartell i un fulletó que recull diferents situacions de convivència veïnal. El cartell es farà arribar a tots els habitatges de Vilafranca i es penjarà als portals, a les associacions de veïns i a les botigues del barri del Centre. Pel que fa al fulletó, es farà una bustiada a les llars amb la imatge gràfica que s’ha creat, de manera que cada veí/ïna tingui la informació del cartell en un format més portable. Aquest material també es difondrà a través de les xarxes socials i la web de l'Ajuntament. 
Els principals problemes que es van detectar l’any passat són la neteja dels espais comuns, els sorolls, regar les plantes fora de les hores estipulades, i el tractament de les escombraries i dels animals domèstics.
La campanya s’impulsa des del Servei de Convivència i Ciutadania de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Policia Local, i dels serveis de Participació Ciutadana i de Comunicació. 
Aquestes actuacions seran complimentades amb una xerrada sobre prevenció d’incendis a càrrec dels Bombers de la Generalitat per tal de treballar la prevenció, riscos i actuacions en cas d'incendi en l'àmbit domèstic i a les comunitats de veïns.

 

Accessibilitat