Notícia

La Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès aprova definitivament la modificació del POUM a la zona del c/ Comerç

07 de febrer de 2020

Aquest divendres a la tarda ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca, la primera reunió de la nova Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès, l’ens que a partir d’ara debatrà i aprovarà els temes urbanístics referits als 72 municipis de les 4 comarques que formen part de la Vegueria Penedès.

En la primera reunió, la comissió ha estat presidida pel Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra. Un dels punts més destacats de l’ordre del dia d’aquesta comissió ha estat l’aprovació definitiva de la modificació puntual del POUM de Vilafranca que afecta la zona del c/ Comerç. El conseller Calvet destacava que ha estat un tema urbanístic “complex, amb molt de debat tècnic, sempre en positiu, que ha enriquit la proposta, fent que sigui ambiciosa i convertint-la en un instrument cabdal de transformació de la ciutat”. Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha declarat que el projecte és molt important per Vilafranca perquè “suposarà una injecció de força i de canvi per al barri del Molí d’en Rovira, que actualment té un 30% de locals buits. Tenim un barri per remodelar, on hem de conservar les naus històriques, evidentment, però també ho hem de combinar amb moviment econòmic i social, un barri modern on hi hagi residència però també indústria. L’aprovació d’avui serà un punt d’inflexió per un futur millor per al barri”.

Per cloure, Francisco Romero, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, s’ha mostrat satisfet perquè a partir d’ara el barri Molí d’en Rovira disposarà d’un planejament que mancava des dels anys 90. “Estem molts contents perquè aquest projecte portarà noves oportunitats econòmiques i socials per a Vilafranca i per al Penedès. És un document que té moltes fortaleses pel que fa a zones verdes, a equipaments i a la protecció de les naus històriques, que actualment estaven desprotegides, donant-li un sentit al conjunt i convertint-lo en un barri motor com ha passat en altres ciutats com per exemple el 22@ a Barcelona”, ha afirmat Romero. El proper ple municipal haurà de ratificar aquest acord d’aprovació definitiva de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès.