Notícia

La il•lustradora Núria Tomàs Mayolas presenta al claustre de Sant Francesc el seu treball Tinc un tanc de Joguina

04 de juny de 2019

Continuant amb la programació del cicle Paraules al Claustre i + aquest dissabte 8 de juny, a les 12.30h, s’inaugurarà al claustre de Sant Francesc el projecte expositiu de l’artista Núria Tomás Mayolas  que porta per títol Tinc un tanc de joguina que parteix d’un poema pacifista de l’escriptor Pere Martí i Bertran que porta el mateix títol.
L'objectiu principal d’aquesta proposta gràfica és fer reflexionar a petits i grans sobre la indústria de l'oci i el joc dels infants de temàtica bèl•lica a través de vint-i-cinc dibuixos alineats -talment fossin una sola imatge- i treballats amb llapis de colors. El poema gira al voltant de l’espai del joc simbòlic, de la realitat i dels somnis; el missatge de fons que conté és positiu, ens transmet que amb petits gestos individuals i quotidians podem arribar a transformar el món per fer-lo més habitable.
Núria Tomàs Mayolas és llicenciada en Pintura a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi (UB) i ha complementat la seva formació com a il•lustradora a través de cursos monogràfics a l’Escola de la Dona, el Màster en Álbum Il•lustrado a l’Escuela i_con_i  (Madrid), i el curs de professionalització en Il•lustració al CIFO (Centre d’Innovació de Formació Ocupacional) de l’Hospitalet de Llobregat. 
Les seves il•lustracions han estat publicades en editorials com ara l’Abadia de Montserrat, Alfaguara-Grup Promotor, La Impremta, Cim edicions, Candaya, Bóbila Libros, Gregal, Blast Press (EUA) o Ruqaya’s  Bookshelf (Canadà). Combina la seva feina d’il•lustradora amb la d’educadora en d’arts visuals, tant per a infants com per adults, i de tant en tant també escriu ressenyes sobre àlbums il•lustrats que es publiquen a “El 3 de Vuit”, “El 9 Nou” i “El Vallenc”.

Inauguració i activitat vinculada
La inauguració, que tindrà lloc aquest dissabte a les 12.30h amb la presència del regidor de Cultura, Raimon Gusi, i comptarà amb un tastet de poemes a càrrec de Pere Martí i Bertran.
El diumenge 30 de juny, a les 12h, tindrà lloc un taller creatiu “Tinc un tanc de joguina” amb Núria Tomás Mayolas i Pere Martí i Bertran adreçat a famílies amb infants a partir de 6 anys. 
L’exposició romandrà oberta fins al diumenge 30 de juny en horaris de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.

Documents relacionats