La Policia Local de Vilafranca es mobilitza contra el càncer infantil i vendrà escuts amb el lema #pelsvalents

La Policia Local de Vilafranca es mobilitza contra el càncer infantil i vendrà escuts amb el lema #pelsvalents

07 de maig de 2018

Més de vuitanta cossos de Policia Local de Catalunya hi col•laboren.
Més d’una tercera part dels cossos de Policia Local que hi ha a Catalunya s’han implicat activament en una campanya per ajudar a fer realitat el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre d’Oncologia Pediàtrica més gran d’Europa.
La campanya es va iniciar l’octubre passat després que els caps de les Policies Locals de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric decidissin seguir l’exemple dels agents de la Policia Municipal de Terrassa, que havien decidit rapar-se el cabell per posar-se en el lloc dels infants amb càncer i fotografiar-se amb ells per il•lustrar un calendari solidari a favor de la causa.
Els caps d’aquests tres cossos policials van tenir llavors la idea de personalitzar l’escut del cos policial on treballen i crear-ne un “pels valents” – lema de la campanya llançada per l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i la Fundació FC Barcelona per finançar el projecte - per regalar-lo a les persones que fessin una donació per al SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.
De seguida, molts altres municipis van sumar-se a la iniciativa i sis mesos després, ja són 81 les Policies Locals i una Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil els que participen en la campanya. La Policia Local de Vilafranca iniciarà la posada en marxa dels escuts solidaris en l’estand propi durant les Fires de Maig, a la seva seu al c/ Pati del Gall, i a l’entrada de l’Ajuntament. Posteriorment buscarà la implicació d’entitats i comerços de la ciutat. L'escut porta una cola termoadhesiva al dors que permet fixar-lo a qualsevol peça de roba simplement passant-li la planxa. D'aquesta manera, es pot enganxar fàcilment a camises, dessuadores o motxilles. Els escuts solidaris es regalen a canvi d’una donació mínima de 4 euros a la seu de les Policies Locals i en alguns comerços de les seves localitats. Els organitzadors de la campanya han distribuït fins a la data més de 40.000 escuts. Fa pocs dies els tres impulsors de la campanya Escuts Solidaris ha visitat l’Hospital per fer entrega del 50.000 euros que han obtingut fins ara.
Gràcies a aquesta donació, la de milers de particulars i d’un elevat nombre d’empreses i entitats de diferents àmbits, l’Hospital Sant Joan de Déu ha aconseguit reunir en un any 21 dels 30 milions d’euros que necessita per fer realitat el SJD Pediatric Cancer Center. Amb aquesta quantitat garantida, ha decidit iniciar les obres del nou centre al llarg del primer semestre d’aquest any.
El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer.
El nou centre comptarà amb 38 habitacions; 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics;  24 boxs a l’hospital de dia; 18 despatxos per a consultes externes; radiofarmàcia; laboratori i altres serveis no assistencials.