Notícia

La segona fase d' #Adeuplastics vol incidir en els comerços que venen productes a granel i en els mercats no sedentaris

13 de novembre de 2019

Aquest matí, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, i la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sànchez, han presentat la segona fase de la campanya “Adeu plàstics”, per incidir en la reducció dels plàstics d’un sol ús, que l’Ajuntament inicia aquest mes de novembre. 
Montfort ha explicat que aquesta segona fase se centra principalment en els comerços que venen a granel productes com fruita i verdura, fruits secs i llaminadures. “Volem normalitzar l'ús de bosses reutilitzables de malla per anar a fer la compra més sostenible i sense residus de bosses de plàstic d'un sol ús” ha dit el regidor, que ha anunciat també que la campanya també serà present als mercats ambulants dels dimarts i dels dissabtes, després que durant la primera fase es centressin els esforços als mercats sedentaris (mercat de la Carn i mercat Sant Salvador). “En els mercats no sedentaris es reparteixen moltes bosses de plàstics d’un sol ús i hi volem incidir especialment. Hi ha alternatives com bosses de roba, bosses de malla, cistells, carretons, carmanyoles,... que cobreixen moltes de les necessitats sense que s’hagin d’utilitzar els plàstics d’un sol ús. Una bona part d’aquests plàstics es deixarien d’utilitzar amb un simple canvi d’hàbits i tothom hi pot contribuir”, recordava Joan Manel Montfort.
Lourdes Sànchez, per la seva banda, ha comentat que durant aquestes setmanes prèvies a l’inici de la campanya s’han visitat els comerços de la Vila que venen fruita i verdura a granel, fruits secs i llaminadures, per tal d’explicar-los la campanya i facilitar-ne l’adhesió. De moment s’hi han adherit 74 comerços i parades de mercats de tots els barris que disposaran d’un distintiu identificatiu. La regidora explicava que el mecanisme per obtenir les bosses de malla reutilitzables serà que qualsevol persona podrà bescanviar quatre tiquets (1 tiquet = 1 compra mínima de 5 €) per dues bosses de malla. “Els tiquets s’obtindran cada vegada que el client/a compri sense fer ús del plàstic d’un sol ús, és a dir, portant els embolcalls o utensilis de casa (bosses, carmanyoles, carretons, etc). El canvi el podran realitzar a qualsevol dels comerços adherits a la campanya i als punts d’informació que es col•locaran als mercats des del 16 de novembre fins al 5 de desembre”, ha explicat la regidora de Medi Ambient.
Paral•lelament a la campanya s’ha preparat un programa d’actes per aquest novembre i desembre, que engloba tallers per totes les edats i, fins i tot, una exposició amb el lema “Menys plàstics, més vida”, cedida per l’Agència Catalana de l’Aigua, i que estarà ubicada al mercat de la Carn.
Per ampliar informació podeu consultar la web de la campanya, on hi ha tota la informació: https://mediambient.vilafranca.cat/adeuplastics

Documents relacionats