Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca ja és a Telegram amb un canal d’informació d’interès ciutadà

22 de febrer de 2021

L’Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa aquest cap de setmana un canal de Telegram destinat bàsicament a la informació de servei i d’interès ciutadà. Telegram és una aplicació de mòbil que té unes característiques i funcionalitats similars al WhatsApp, però amb certs avantatges que el fan molt indicat com a canal de comunicació entre mòbils. Entre d’altres funcionalitats, Telegram no emmagatzema fitxers multimèdia al mòbil, no utilitza les dades de contacte dels usuaris quan es creen grups i només hi consta un número de telèfon i un àlies, amb la qual cosa compleix els requisits de la nova Llei de protecció de dades.

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest canal per facilitar l’accés directe de la ciutadania a la informació més rellevant del municipi ja que els canals de Telegram actuen, a la pràctica, com un tauler d’anuncis que la ciutadania pot consultar per conèixer i estar al dia de les darreres novetats de la vila.

Com a canal públic, permet a qualsevol persona buscar-lo al cercador i unir-s'hi sense haver de conèixer cap número de telèfon, s’hi pot subscriure tothom qui ho desitgi sense cap límit en el nombre, les dades dels subscriptors són privades i  els membres no poden veure les dades de la resta de subscriptors, és un canal unidireccional i es compleix la llei de protecció de dades, ja que són els usuaris els que directament se subscriuen i/o donen de baixa.

Informació de servei

El canal de Telegram que impulsa l’Ajuntament de Vilafranca  està pensat per transmetre informació de servei públic, com serien la posada en marxa de nous serveis i equipaments, beques i ajuts, notícies d’interès d’altres administracions, concursos, comunicació de terminis, actuacions o incidències a la via pública o al trànsit, etc. També esdevé una eina per fer-se ressò de campanyes de prevenció i conscienciació en matèries com la salut, el medi ambient, el trànsit o les tecnologies, entre d'altres.

Com element per facilitar que les persones puguin compartir-ho i arribar a altres grups i persones fins i tot fora de la plataforma Telegram, s’utilitzen infografies i imatges  i missatges senzills, curts i visuals

Per adherir-se al canal, només cal tenir descarregada l’aplicació de Telegram al mòbil, cercar “Ajuntament de Vilafranca” i afegir-s’hi. També es pot fer a través d’aquest enllaç: https://t.me/AjuntamentdeVilafranca. En menys de 24h de funcionament, més de 200 persones ja s’han afegit al canal municipal.

L’aplicació Telegram es pot descarregar al mòbil mitjançant l’App Store (https://apps.apple.com/es/app/telegram-messenger/id686449807) o el Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger&gl=ES)

Accessibilitat