Notícia

L’Ajuntament exigeix més reforç del servei de bus entre Vilafranca i Barcelona i “que sigui per quedar-se”

06 de març de 2023

El tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, ha explicat avui que l’Ajuntament està seguint des de fa setmanes l’increment notable del nombre d’usuaris al servei de bus Vilafranca/Barcelona arran de les obres que afecten el servei de la línia R4 de RENFE. El regidor ha explicat que la Comissió Municipal de Transport, integrada per la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament i entitats relacionades amb el transport, fa temps que veu amb preocupació com el deficient servei ferroviari ha portat molts usuaris a optar pel bus, una tendència que en pandèmia ja va posar-se de manifest. “Seguim amb preocupació la inacció del Departament de Territori a l’hora de reforçar el servei de bus i el mal funcionament del servei ferroviari que ja era deficient abans de les obres del corredor mediterrani i que ara s’ha tornat insostenible. En les darreres setmanes molts usuaris han mostrat les seves queixes a les xarxes socials”, ha dit el regidor.

Per aquest motiu la setmana passada l’Ajuntament es va posar en contacte de forma oficial amb el Departament de Territori, concretament la Direcció General de Transports, per tal que reforcés urgentment el servei de bus en les hores de màxima demanda. “Oficialment i a nivell institucional, la Generalitat no ens ha comunicat cap millora a l’Ajuntament. Però veiem que Territori va anunciar ahir amb una nota de premsa que reforçava el servei. Ho hem anat a comprovar in situ i tan sols han posat un bus més a les 7 del matí, que no serveix per absorbir la gran demanda. A les 8 del matí hi havia la mateixa cua de cada dia que gairebé donava el tomb a l’estació. És clarament insuficient” ha afirmat Aureli Ruiz, que ha recordat que la de Vilafranca és una estació d’abast comarcal on hi ve molta gent a agafar el bus, ja sigui per anar a treballar o a estudiar. “Posar només un bus no és reforçar gaire ni donar resposta a la gran demanda. Se n’han de posar molts més” ha dit el regidor de Mobilitat, que ha anat més enllà en les seves exigències a la Generalitat. “Hem demanat una reunió urgent amb el director general de Transports i esperem resposta. No es tracta només de reforçar ara perquè hi ha unes obres a la R4 de RENFE de forma conjuntural, tal com diuen ells, sinó que exigim mesures que vagin més enllà d’una solució temporal, perquè aquest problema és endèmic i aviat continuarà amb les obres de soterrant a Sant Feliu de Llobregat. Aquestes mesures han de venir per quedar-se i ser sostingudes en el temps”, ha reblat.

Aureli Ruiz ha recordat que tant els serveis de RENFE com de bus interurbà no són de competència municipal “però ens pertoca ser insistents i trucar a totes les portes on correspongui perquè es doni un bon servei, perquè sinó cada vegada més gent opta pel vehicle privat i això és insostenible”.