Notícia

L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca reobre portes

18 de maig de 2021

Aquest matí el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, acompanyat del cap de servei, Ruben Calvo, i del responsable de l’Alberg Municipal de Joventut, Dani Sàez, ha donat a conèixer en roda de premsa la reobertura de l’equipament i les millores que s’hi han efectuat darrerament per tal que pugui seguir acollint usos turístics. Medialdea ha recordat que, amb motiu de la pandèmia, l’equipament va estar tancat durant mesos l’any passat i a finals de març va finalitzar la cessió a la Creu Roja per a l’allotjament de persones positives de COVID que no podien fer l’aïllament a casa. Un cop recuperat l’ús, l’alberg ja està obert els caps de setmana i ja hi ha reserves fetes per a allotjaments. El regidor ha destacat que en els darrers mesos s’ha aprofitat per fer millores en l’equipament com un accés propi separat del de la Fassina i el tancament del pati “creant un espai atractiu i agradable equipat amb mobiliari d’exterior”. Medialdea ha recordat que l’equipament vilafranquí és a la xarxa jove d’albergs de Catalunya XANASCAT i a la Red Española de Albergues Juveniles. En aquest sentit, Ruben Calvo reiterava que l’alberg està obert a un públic familiar i com a tal podrà acollir a partir del mes de juny reserves del programa Vacances en Família. La Generalitat ja ha obert inscripcions.

Un altre aspecte que es vol potenciar en aquesta reobertura és l’ús per a entitats i associacions sense pernoctació per tal que puguin celebra-hi les seves trobades, celebracions, activitats, àpats, etc. “El tancament del pati ofereix més seguretat als grups on hi hagi presència d’infants. Tot l’equipament disposa d’espais adequats perquè grups i entitats de Vilafranca en puguin treure profit”, ha afirmat el cap de servei de Joventut.

Per la seva banda, el responsable de l’alberg, Dani Sàez, reiterava que les millores efectuades a l’equipament busquen “potenciar l’oferta de turisme alternatiu, actiu i responsable”. Així mateix, i pel que fa a les millores en el pati, explicava que s’ha adquirit nou mobiliari per celebrar esdeveniments a l’exterior per a unes 60 persones. Pel que fa a l’interior de l’edifici s’ha habilitat un espai de recepció, separat del menjador i s’han fet treballs de pintura a les habitacions. Properament es preveu dotar de mosquiteres tot l’edifici, sobretot en vistes a l’estiu i al fet que l’alberg està al costat d’una riera. Una altra inversió a més llarg termini per al qual ja hi ha previsió pressupostària té a veure amb la substitució de les lliteres que podria fer guanyar places a l’alberg. De les 60 actuals passaria a 72. “Entenem que l’increment de  places donaria més joc i capacitat d’adaptació a diverses tipologies de grups, oferint més confort a persones altes, amb diversitat funcional  o infants. Culminarem 3 anys seguits d’esforços per posar l’alberg al dia amb instal.lacions de primer ordre com qualsevol alberg del país”, ha afirmat Sàez.

Miquel Medialdea ha explicat que les inversions previstes com les mosquiteres o els canvis de lliteres són fruit de les enquestes de satisfacció que es fan als usuaris i que el fet d’incrementar places farà que l’alberg pugui guanyar en viabilitat econòmica.