Notícia

L’Alberg Municipal de Joventut operarà temporalment com a alberg de contactes

21 de desembre de 2020

L’Alberg Municipal de Joventut es convertirà durant uns 3 mesos en alberg de contactes amb l’objectiu que les famílies que hagin tingut contacte estret amb persones positives de COVID19 i que no puguin complir una quarantena de 10 dies en el seu habitatge ho puguin fer en bones condicions.

La detecció de les necessitats d’allotjament a l’alberg anirà a càrrec del Departament de Salut de la Generalitat, a través dels professionals dels CAP, que derivaran a la Creu Roja les famílies que necessitin allotjar-se a l’alberg.

L’operatiu té un marcat caràcter social i sanitari. S’hi apliquen estrictes protocols de funcionament, d’ús dels espais, de neteja, desinfecció i circulació de les persones usuàries. El servei està pensat per atendre famílies en situació socioeconòmica vulnerable de Vilafranca i rodalies que viuen en habitatges que no reuneixen les condicions per realitzar un aïllament correcte en cas que hagin de fer quarantena.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea comenta que “l’Ajuntament respon així positivament a la petició rebuda per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que és qui va fer la sol·licitud fa unes setmanes demanant la cessió d’allotjament municipal temporal amb aquesta finalitat”.

Nova normalitat, millores i nous serveis

Una vegada acabi aquest operatiu, i en la mesura que les restriccions ho permetin, l’Alberg Municipal de Joventut recuperarà el serveis habituals d’allotjament i alimentació per a alberguistes, així com la cessió d’espais a entitats locals per a activitats de formació, àpats o celebracions.

Per la propera temporada Medialdea ha avançat que “s’ha ampliat l’oferta de places pel programa Vacances en Família de Xanascat”. Així, des d’abril de 2021 fins a febrer de 2022, les famílies interessades podran optar a algunes de les 1.260 places disponibles en un total de 23 caps de setmana.