Notícia

L’alcalde Pere Regull celebra que, finalment, la Generalitat proposi que l’Alt Penedès i el Garraf passin a fase 1 de desconfinament dilluns que ve

14 de maig de 2020

L’alcalde de Vilafranca del Penedès i delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, ha celebrat els resultats de la reunió en la qual ha participat junt amb els responsables del Departament de Salut de la Generalitat i on s’ha acabat acceptant que les comarques de l’Alt Penedès i del Garraf, juntament amb l’Àrea del Baix Montseny, passin a la fase 1 del desconfinament junt amb les regions sanitàries de Lleida, de la Catalunya Central i de Girona, a partir del proper dilluns 18 de maig.

L’alcalde ha afirmat que aquesta decisió de Salut ha vingut per la pressió que s’ha pogut fer des del territori “en base a indicadors estrictament sanitaris. Sense aquests indicadors favorables no s’hagués pogut plantejar aquesta demanda. No és cap irresponsabilitat. Ens basem en dades sanitàries”.

La decisió final del pas d’aquestes comarques a la fase 1 del desconfinament recau ara sobre el Govern central que previsiblement ho ha de fer públic al llarg del cap de setmana. L’alcalde ha avisat que si Madrid ho accepta i dilluns l’Alt Penedès i el Garraf entren en fase 1, “des de l’Ajuntament serem molt estrictes en el control del que es pot fer i del que no es pot fer. No ens podem permetre un rebrot i que malmetem tot el que hem aconseguit en aquestes setmanes de confinament”.

Pere Regull espera que amb el pas a la fase 1 es pugui anar avançant en la reactivació econòmica del territori, les empreses puguin engegar, aixecar els ERTO dels seus treballadors i així es pugui millorar la qualitat de vida de les famílies.