Notícia

L’equip de govern no veu qüestionat el pla del c/ Comerç i veu ERC “insta•lada en campanya electoral”

25 de juliol de 2019

A la vista de les declaracions del grup municipal d’ERC en roda de premsa ahir a al tarda, segons les quals la Generalitat hauria “tombat” el pla urbanístic del c/ Comerç, l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca, mitjançant el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, ho ha desmentit rotundament afirmant que la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona “de moment no ens ha notificat res i l’Ajuntament ha rebut cap comunicació oficial del tema. Extraoficialment sabem que no és cap esmena a la totalitat ni ens han tombat el pla ni res que s’hi assembli”. Segons Romero, com en tota tramitació d’un pla urbanístic, cal el vist-i-plau de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona que  analitza el contingut després de l’aprovació municipal. “En aquest cas ens demanaran algunes esmenes i aclariments, quan ens ho notifiquin formalment. Però en cap cas serà un qüestionament global ni una denegació”, diu Romero. El tinent d’alcalde no es mostra gens preocupat per la viabilitat del projecte i remarca que en cap moment la Comissió d’Urbanisme posa en qüestió l’edificabilitat ni la tramitació per polígons, per exemple. “És més. Ja disposem d’informes positius pel que fa a la mobilitat i a medi ambient”, ha ressaltat.
Francisco Romero mostra el seu compromís a tirar endavant el pla del c/ Comerç. “Quan rebem l’informe de la Comissió d’Urbanisme , s’esmenarà i s’aclarirà el que demani la Generalitat i ho compartirem amb tots els grups municipals i els representants veïnals, però el pla tirarà endavant”, ha dit. Pel tinent d’alcalde, l’equip de govern reafirma que el pla és bo i necessari per al Molí d’en Rovira, per al progrés econòmic, social, d’equipaments i de zones verdes del barri.
Finalment, Francisco Romero ha lamentat l’actitud del grup municipal d’ERC, volent “fer veure a l’opinió pública el que no és i instal.lada encara en campanya electoral. És hora de deixar el tarannà de campanya i de fer partidisme. Els emplaço a presentar alternatives com a grup de l’oposició que són”.

Documents relacionats