Notícia

L’Espai Jove La Nau acollirà la cinquena edició del Tresca Jove

19 de abril de 2023

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) i el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca s’alien un any més per desenvolupar el Tresca Jove a la vila, i oferir a les persones joves que es trobin en situació d’atur l’oportunitat de formar-se en l’àmbit de l’educació del lleure, a través del títol oficial de Monitor/a de Lleure infantil i juvenil (homologat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya).

En la presentació d’aquesta nova edició ahir a la tarda a l’Espai Jove La Nau, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea va qualificar-la com a “oportunitat interessant per a joves de 18 a 29 anys en atur i apuntats a Garantia Juvenil. És un projecte que té un cost però gràcies a l’acord  entre Fundesplai i la Cambra de Comerç de Barcelona, és gratuït per als i les joves”.

Per la seva banda Albert Mariscal, representant de Fundesplai, exposava que el Tresca Jove va més enllà de l’aspecte formatiu, “busca afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de les persones joves a través de l’acompanyament en el procés de la recerca de feina, i la realització d’una primera experiència laboral en el món del lleure”. Per això, a banda de la formació necessària per disposar del títol de monitor/a de lleure, el projecte inclou un mòdul de treball específic en competències i habilitats primordials per al desenvolupament i creixement personal i professional com l’autoconeixement, la gestió de les emocions, la visió crítica, la resolució de conflictes i el treball en equip a través de l’acompanyament tant individual com grupal, i un mòdul de pràctiques.

De maig a juliol

La cinquena edició del projecte a Vilafranca es realitzarà de manera presencial a l’espai jove La Nau del 23 de maig al 14 de juliol, de dilluns a divendres, de les 9 a les 14h (part teòrica), i a partir del setembre els i les joves participants realitzaran el mòdul de pràctiques i la memòria del projecte.

En total, el Tresca Jove té una durada de 390 hores obligatòries distribuïdes en 5 mòduls: el curs de monitor/a de lleure, el mòdul d’habilitats personals i socials, el mòdul de pràctiques, les tutories individuals i grupals, el coneixement dels recursos del territori i el projecte Dinamitza.

Des del servei de Joventut s’organitzarà la part corresponent al coneixement dels recursos i serveis del territori, la qual inclourà una visita al SIAJ i al servei municipal d’Ocupació, l’organització d’una trobada amb les entitats de lleure infantil i juvenil de la vila, i conjuntament amb Fundesplai s’organitzarà el projecte Dinamitza que consisteix en un projecte d’Aprenentatge i Servei vinculat a la programació d’activitats de La Nau.

El Tresca Jove ofereix 20 places a joves de 18 a 29 anys, i els requisits que han de complir els i les participants al projecte són els següents: estar en situació d’atur, estar degudament inscrits a la Garantia Juvenil i el compromís a participar i assistir a un mínim de 85% de les sessions. La Garantia juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.

Inscripcions fins a l’11 de maig

El termini que tenen els i les joves per inscriure’s de manera gratuïta al projecte és fins al 11 de maig, a través d’un formulari en línia d’inscripció habilitat a través del web joventut.vilafranca.cat. Un cop realitzada la inscripció online, es farà una primera sessió informativa amb totes les persones interessades i, posteriorment, es realitzaran entrevistes individuals.

En cas que els i les joves requereixin més informació tant del Tresca Jove com  de la Garantia Juvenil, a través del SIAJ se’ls informarà i acompanyarà en el procés d’alta perquè puguin realitzar la inscripció correctament i complir amb tots els requisits necessaris.

Per a més informació es pot consultar el web joventut.vilafranca.cat, a través de les adreces del SIAJ [email protected] i La Nau [email protected]  i/o al telèfon 636 93 54 66 (whatsapp de La Nau).

Accessibilitat