Notícia

L’exposició de ceràmica “Opera Lutum”, de Camil·la Pérez arriba a la capella de Sant Joan de Vilafranca

04 de abril de 2016

El proper dissabte 9 d’abril, a les 19h, s’inaugura l’exposició Opera Lutum de l’artista ceramista Camil·la Pérez Salvà a la capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès. La inauguració anirà a càrrec del regidor de Cultura, Raimon Gusi, i serà presentada pel crític d’art i comissari independent, Màrius Domingo.


Camil·la Pérez Salvà (Sant Martí Sarroca, 1954) és graduada en Arts i Oficis Artístics en l’especialitat de ceràmica per l’Escola Massana (1970-1975) i en Magisteri per l’Escola de Sants. Ha estudiant diferents monogràfics, Rakú (tècnica oriental d’elaboració de ceràmica), tècniques d’engalba, serigrafia, etc.


Com a artista ha realitzat diverses exposicions al llarg de la seva trajectòria professional. Ha realitzat exposicions individuals al Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès, Girona, Montblanc, Barcelona, etc. Així mateix ha participat un diverses exposicions col·lectives arreu del territori català, a l’estat espanyol (País Basc, Saragossa,) i també a l’estranger (França, Japó). Ha dedicat bona part de la seva activitat professional a l’ensenyament de la ceràmica impartint cursos, seminaris i com a docent a l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa del Vendrell. Així mateix, com a artista ceramista ha rebut nombrosos premis de reconeixement pel seu treball. Al 2003 obre una petita botiga al centre del Vendrell (Plaça de les Garrofes, 4), un espai creat amb doble finalitat, exposar la seva obra i donar-li sortida comercial. A través d’aquest espai, tracta d’apropar la ceràmica contemporània al públic i exposar l’obra d’altres artistes ceramistes del país i de l’estranger.

L’obra artística de Camil·la Pérez Salvà està impregnada de la seva constant vocació pedagògica. En moltes de les seves sèries les motivacions principals són educar, informar, ensenyar a l’espectador aspectes de la nostra història, del nostre entorn, de la nostra llengua i cultura, en poques paraules: educar per aprendre a estimar allò que som i allò que representem com a col·lectivitat.

L’obra que l’artista presenta a Opera Lutum està realitzada entre els anys 2012 i 2016 i gira a l’entorn dels ginys, estris, recipients… tots ells molt humils i quotidians que al llarg de la història ens han ajudat a fer la vida més plaent. Tot i l’aparença metàl·lica és fang, una ambivalència que li agrada a l’artista, sembla metall, està treballat formalment com si fos metall, però és fang.
En aquesta ocasió també presenta obra sobre paper,  que en ocasions és prèvia a l’obra en ceràmica i en d’altres n’és posterior, la tècnica és mixta i la temàtica la mateixa que la de l’obra ceràmica.


L’exposició romandrà oberta al públic fins el diumenge 15 de magi en horaris d’obertura de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.