Notícia

L’exposició “Transitar. Orientar-se en un món canviant” arriba a l’Espai Jove La Nau

24 de octubre de 2023

Ha començat un nou curs escolar i s’engeguen noves propostes d’accions en el marc del Projecte Orienta’t, que es va presentar el curs passat amb la finalitat reduir l’abandonament escolar prematur i garantir l’èxit educatiu de tot l’alumnat.

Emmarcada en aquest projecte, l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat l’exposició “Transitar. Orientar-se en un món canviant”, que es podrà visitar a l’Espai Jove La Nau, al c/ Baltà de Cela, 45-47, entre el 30 d’octubre i el 16 de novembre.

L’exposició es va presentar per primera vegada l’octubre del 2018 a la capella Sant Joan de Vilafranca. Va ser creada per la Diputació de Barcelona i fruit de la col·laboració de quatre municipis de la província, entre els quals Vilafranca del Penedès.

“Transitar. Orientar-se en un món canviant” tracta sobre l’orientació educativa i professional. En aquest entorn, s’entén l’orientació com una competència necessària al llarg de la vida i que va més enllà de les transicions dins el sistema educatiu, afectant totes les persones al llarg del seu recorregut vital.

La mostra s’entén com un espai reflexiu, centrant-se en la persona, com a subjecte que s’ha d’orientar en un món canviant. Destaquen dos grans aspectes temàtics: la persona que transita i el món canviant per on hi transita.

Visites guiades

Les visites a l’exposició seran gestionades i guiades per l’equip del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, mitjançant el catàleg d’activitats PIDCES i amb la col·laboració del projecte Ocell de Foc. L’activitat va dirigida a tot l’alumnat de 3r d’ESO, 1r de Batxillerat i PFI dels centres educatius de la Vila.

L’Ajuntament de Vilafranca està compromès en contribuir a la reducció de la taxa d’abandonament escolar mitjançant accions de prevenció, compensació i intervenció que fomentin l’acompanyament a l’educació i impulsin programes de reincorporació al sistema educatiu.

A banda, per qui vulgui conèixer i visitar l'exposició dimecres 15 de novembre, a les 17h, hi haurà la possibilitat de participar a una visita guiada i la xerrada posterior "Orientació i benestar personal" que anirà a càrrec de Roberto Perdomo del programa Ocell de Foc-Vegueria Penedès adreçada especialment a joves a partir de 16 anys. Cal reserva plaça mitjançant el formulari d'inscripció a: https://joventut.vilafranca.cat/agenda/visita-i-activitat-dinamitzada-dins-lexposicio-transitar