Notícia

L’inspector Albert Romero s’acomiada de la prefectura en la diada patronal de la Policia Local de Vilafranca

27 de octubre de 2023

Ahir dijous es va celebrar a l’Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa la festa patronal de la Policia Local de Vilafranca i que serveix anualment per agrair la tasca dels agents dels diferents cossos policials i de protecció civil. Durant la vetllada es va fer un reconeixement a les col·laboracions destacades per part de persones individuals i d’altres cossos o estaments, i als membres de la Policia Local que han dut a terme serveis importants que han permès identificacions i detencions de persones implicades en fets delictius durant el darrer any.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde FranCisco Romero, del tinent d’alcalde de Seguretat i Convivència, Ramon Zaballa, de membres de l’equip de govern i del consistori i del director dels serveis territorials d’Interior al Penedès, Àngel Soteras.

En el parlament d’obertura de l’acte, l’inspector en cap Albert Romero va voler posar de relleu el treball dia a dia de la Policia Local que s’ha traduït en el que portem d’any 2023 en un increment substancial de les persones detingudes (181), investigades (155), de les denúncies per incivisme (952) i dels serveis assistencials (718) realitzats pel cos. “Les xifres de serveis realitzats en els àmbits de la seguretat, el trànsit i el civisme són de rècord. Comptant només fins a octubre ja hem ultrapassat les xifres dels darrers 2 anys. Això ha estat possible gràcies a la qualitat humana, a la professionalitat i a la implicació de totes les persones que formen la policia”, va afirmar Romero.

L’inspector va remarcar la importància de fomentar la col·laboració ciutadana amb la policia. “Ens enriqueix i ens facilita molt la feina... una foto, un vídeo de fets delictius o incívics ens ajuda a ser més efectius”, va dir.

Finalment Romero va explicar que, després de més de 8 anys a Vilafranca, d’aquí 15 dies deixarà la prefectura de la Policia Local per anar en comissió de serveis de cap de la Policia Local al municipi de Calafell. “Vull agrair a tots els cossos i estaments la col·laboració i a tots els companys i companyes de la Policia Local el suport i compromís. Ha estat un privilegi ser el vostre cap i no m’he sentit mai sol. Us encoratjo a continuar amb dedicació i passió les tasques de cada dia”, ha conclòs l’encara inspector.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Seguretat i Convivència, Ramon Zaballa, va recordar que els 130 dies que porta com a regidor en la matèria “m’han servit per copsar les necessitats del cos i la gran vàlua de tots els seus membres. Des el primer dia vaig voler tenir despatx a la prefectura de la Policia Local per conèixer el seu funcionament i estar al costat dels agents”. Zaballa valorava que ens aquest període s’ha treballat de valent per incrementar la policia al carrer, lluitar contra les ocupacions d’immobles, donar resposta a les necessitats veïnals, coordinar-se amb els altres cossos de seguretat i celebrar una Festa Major sense cap incident remarcable.

El tinent d’alcalde va lamentar que la violència s’hagi convertit en “esport de cap de setmana” per a determinats grups de joves, que alteren la convivència ciutadana. “La policial no és l’única solució. S’ha de treballar de manera transversal des de diferents vessants i al més alt nivell, des de l’administració de la Generalitat. Nosaltres ens oferim a col·laborar per anticipar-nos al conflicte i a fer-ho de manera coordinada entre els serveis implicats”, ha assegurat.

Objectius del mandat

Ramon Zaballa també avançava que s’està treballant en diferents línies com la convocatòria de 6 noves places per cobrir jubilacions, comissions de serveis, etc., la implementació de la figura dels agents cívics nocturns o “serenos” a principis de 2024, la compra d’una nova furgoneta per acostar la Policia Local als barris, la instal·lació de 15 càmeres de seguretat en punts sensibles, fomentar la policia de proximitat, redactar el pla local de seguretat o incentivar la formació permanent dels membres de la policia. Pel que fa a la nova comissaria, el tinent d’alcalde va assegurar que és un objectiu d’aquest mandat. “El nou edifici ha de dignificar la feina de la policia i s’ha de fer pensant en la Vilafranca del 2050. És una millora per al cos però sobretot per a la ciutadania. Farem l’impossible perquè sigui realitat amb l’objectiu que els agents se sentin realitzats i treballin millor i que la ciutadania confiï i se senti orgullosa de la nostra policia”, afirmava.

Per cloure l’acte, l’alcalde FranCisco Romero va recordar l’admiració que sentia de petit per molts agents de la Policia Local que eren veïns del barri i va voler fer un reconeixement a la tasca dels membres del cos i especialment a Albert Romero, pels més de 8 anys com a cap. “Vosaltres ens ajudeu a tenir una Vilafranca més segura. Per a l’equip de govern de l’Ajuntament la seguretat ciutadana és una prioritat i ens tindreu al vostre costat pel que faci falta. Agraeixo molt la vostra implicació i motivació diària i també la col.laboració ciutadana per tenir una vila més cívica i segura”, va concloure l'alcalde.

L’acte va estar amenitzat per l’actuació del cor Essència de Gospel i de la monologuista Lourdes Bayonas.