Notícia

Lliurats els diplomes de la 5a edició del curs de Sommeliers de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

28 de novembre de 2019


Ahir dimecres es van lliurar a l’edifici de l’Enològica els diplomes de la 5a edició del Certificat de professionalitat de Sommeliers que s’imparteix a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, un centre formatiu depenent de l’Ajuntament de Vilafranca i ubicat al mateix edifici de l’Enològica. 14 alumnes han superat aquest certificat de professionalitat que constava d’un bon nombre d’hores de pràctiques cursades en empreses del sector. En el mateix acte es va fer lliurament de diplomes també a les empreses  col•laboradores del Pla de Formació Sectorial de l’Escola d’Enoturisme realitzat amb el suport del Consorci de la Formació Contínua de Catalunya. 
L’acte va ser presentat per la regidora d’Educació de l’Ajutament de Vilafranca, Xell Montserrat, que va destacar la voluntat de l’Escola d’Enoturisme d’esdevenir “centre de referència d’aquesta matèria a Catalunya”.
En el mateix acte, Ariadna Rectoret, directora del Consorci de Formació de Catalunya, va pronunciar la conferència “La formació. Oportunitats per la innovació, la qualificació i la millora competitiva”. 
Hi va haver la presentació de projectes solidaris del món del vi i el cava i una interessant taula rodona sobre Enoturisme i Desenvolupament Local en què diferents agents de diversos indrets del territori català van exposar les seves experiències per promoure l’enoturisme.
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va ser l’encarregat de cloure l’acte destacant la importància de la formació en èpoques de crisi. “La necessitat fa el múscul i iniciatives com l’Escola d’Enoturisme va néixer durant la crisi per formar gent en un camp on hi havia i encara hi ha molt de camí per fer”. Per Regull, per mantenir el Penedès tal com és, “hem de fer-lo viable econòmicament i això vol dir que pagesos i elaboradors s’hi guanyin la vida. Al món hi ha molta gent que fa bon producte i com a territori hem de saber competir, comunicar i vendre”.