Notícia

Marcel Casellas Trio als Tastets al Mercat

31 de maig de 2023

Aquest dissabte 3 de juny tindrà lloc una nova edició dels Tastets al Mercat, a la plaça de l’Oli. A partir de les 12h, es combinaran els vins i caves del Penedès amb la gastronomia Km0, a càrrec de les parades del Mercat de la Carn i dels dissabtes, tot amenitzat amb música en directe.

En aquesta ocasió, l’actuació musical  anirà a càrrec de Marcel Casellas Trio, on Marcel Casellas (contrabaix i veu) presenta un espectacle creatiu i innovador que creen el clima propici per  a un concert diferent. S'acompanya de Toni Rocosa (clarinet, tenora i veus) i Alfons Rojo (guitarra i veus), amb qui ha impulsat nombroses propostes musicals, per explorar la improvisació i la recreació de la cançó tradicional i dels gèneres de ball més genuïns dels Països Catalans. Tot plegat, partint del llegat de la nostra música mediterrània.

Les experiències amb grups com Transardània, Quintet Fibonacci o la Cobla Catalana dels Sons Essencials són el punt de partida per a l'espectacle que ofereix Marcel Casellas Trio.

Marcel Casellas és una de les figures principals en el àmbit de la música d’arrel al nostre país, tant pel que fa a l’estudi i la preservació, com l’evolució i el tractament actual. Ha estat fundador i director de l’Aula de Música Tradicional de Catalunya i actualment és professor d'improvisació i arranjaments a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Imparteix conferències i tallers arreu sobre la música tradicional i el seu tractament actual, ha investigat també sobre els gèneres propis del país i les influències rebudes d'altres terres, i al costat de músics com Jaume Arnella, Jaume Ayats, Jordi Molina, Pau Riba, Marina Rossell, Joan Isaac entre molts altres ha recorregut el país amb treballs tant de pedagog com d'intèrpret.

Casellas és penedesenc d’adopció, ja que des de fa uns quants anys resideix a Vilobí del Penedès.