Notícia

Mesures de seguretat per elements pirotècnics dels balls de la Festa Major

21 de agost de 2019

L'Ajuntament de Vilafranca fa públiques un seguit de recomanacions al veïnat per on transcorren cercaviles, processons i el Ball de Foc de la Festa Major els dies, 29, 30 i 31 d'agost i 1 de setembre. 

Per tal que no hi hagi danys personals ni materials provocats sobretot per elements pirotècnics de foc i es pugui gaudir d'una agradable i feliç Festa Major sense incidents, es recomanen les mesures de seguretat següents: 

- Tanqueu les portes, les finestres i els balcons, abaixeu les persianes i protegiu les obertures per impedir que entrin a casa coets o espurnes que puguin provocar un incendi. 
- Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals i altres elements inflamables de casa vostra per evitar que s'encenguin. 
- No llanceu aigua a les persones que participen en el Ball de Foc per més que us en demanin. Si la pólvora es mulla, el coet pot explotar o sortir en una direcció inesperada en lloc d'esclatar. 
- Retireu del carrer els vehicles o qualsevol altre obstacle que entorpeixi la marxa de cercaviles, processons i Ball de Foc (testos amb plantes, taules i cadires, cartrons o bosses d'escombraries, etc. 
- Si teniu establiments comercials, protegiu les vidrieres i aparadors amb materials adients. 
- Tingueu cura, sobretot, de respectar aquestes mesures en la celebració del Ball de foc que tindrà lloc el dia 1 de setembre a partir de les 21h. 

Recorreguts de cercaviles, processons i Ball de Foc de la Festa Major 2019 

Cercavila 29 
Rambla de Nostra Senyora - carrer de la Parellada - plaça de la Constitució - plaça del Vall del Castell - plaça de l'Oli - plaça de Jaume I - carrer de Santa Maria - plaça de la Vila. 

Processó 29 
c. Sant Sadurní - c. Espirall – c. Santa Magdalena – c. Banys – c. Beneficència – c. Sant Pau - plaça de l'Oli – plaça Jaume I. 

Processó 30 
Plaça de Jaume I - plaça de l'Oli - plaça del Vall del Castell - plaça de la Constitució - carrer dels Ferrers - carrer del Raval de la Font - carrer de la Font - carrer de la Parellada - carrer de la Palma - carrer de Sant Joan - plaça de Sant Joan - plaça de la Vila - carrer de Santa Maria - plaça de Jaume I. 

Processó 31 
Plaça de Jaume I – plaça de Santa Maria – c. Santa Maria – plaça de la Vila – c. Cort – c. General Prim – c. Sant Julià – c. Sant Antoni Maria Claret – c. Eugeni d'Ors – c. Assumpta Trens, 17. 

Cercavila Festa Major dels Petits dia 1 
Rambla de Sant Francesc - rambla de Nostra Senyora - carrer de la Parellada - carrer de la Palma - carrer de Sant Joan - plaça de Sant Joan - plaça de la Vila. 

Ball de Foc dia 1 
Plaça de Josep Anselm Clavé - carrer de la Muralla de Sant Magí - rambla de Nostra Senyora – carrer de Sant Joan - plaça de Sant Joan - plaça de la Vila - carrer de la Indústria – carrer de la Parellada - plaça de la Constitució - plaça del Vall del Castell - plaça de l'Oli - plaça de Jaume I.