Notícia

Millores al carrer del Casal per afavorir la mobilitat dels vianants

21 de novembre de 2018

Abans de la propera Fira del Gall es portaran a terme un seguit de canvis al carrer del Casal per tal que la mobilitat dels vianants sigui prioritària per davant de la dels vehicles. Aquestes mesures les han explicat en roda de premsa aquest migdia l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el regidor de Serveis Viaris, Josep M. Martí, i el tècnic de Mobilitat, Josep Ferret. L’alcalde ha recordat que l’actual configuració del carrer del Casal, “amb voreres molt estretes, aparcament i carril de trànsit rodat, comporta moltes incomoditats per als vianants i per al mateix veïnat que hi té entrada de gual. Si hi afegim que és un vial amb molta circulació de vianants perquè comunica l’estació de RENFE, el Molí d’en Rovira i la Girada amb el Centre, la presència de diversos establiments de restauració, unes caves...ens ha fet replantejar la situació”. L’alcalde ha reconegut que la solució ideal seria convertir el carrer en plataforma única com a l’illa de vianants, però “en aquests moments no hi ha diners pressupostats per aquesta obra i hi ha carrers que, pel seu estat, passen per davant”.
Regull ha explicat que s’ha optat per una solució imaginativa i amb un cost acceptable consistent en suprimir les 10-12 places d’aparcament del primer tram i en modificacions de la calçada mitjançant senyalització vertical, pintura i mobiliari urbà. “L’objectiu és que els vianants puguin utilitzar tota l’amplada del carrer combinant-ho amb els vehicles, que podran circular-hi però amb velocitat màxima de 20 km/h, ja que es trobaran amb mobiliari urbà a una i altra banda de la calçada. La prioritat ha de ser l’ús veïnal i dels vianants. Eliminem el trànsit de pas que hi buscava aparcament sense trobar-lo ”, remarcava l’alcalde.
Pere Regull ha explicat que aquestes mesures es van exposar aquest dimarts en una reunió amb el veïnat afectat i ningú s’hi va manifestar obertament en contra. “L’acollida va ser bona i vam acordar, que després d’un període de prova de 2 mesos, ens tornaríem a reunir amb ells per valorar si les mesures es queden com a definitives o es torna a la situació anterior. En el futur sí que la solució ideal seria que fos de plataforma única”, ha afirmat l’alcalde.
La mateixa solució s’aplicarà al tram a partir del carrer d’Amàlia Soler, on hi ha les escales d’accés al carrer de Santa Digna, per deixar-lo tot endreçat i mantenir la uniformitat.